Kot da bi se vrnili v preteklost: Schumacher s Ferrarijevim dirkalnikom tik pod vrhom

Michaelov sin Mick Schumacher je danes zjutraj odpeljal prve kroge z »rdečo boginjo« SF90.
Fotografija: Mick Schumacher je danes malo po 8. uri pripeljal iz Ferrarijeve garaže v Sakhirju. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mick Schumacher je danes malo po 8. uri pripeljal iz Ferrarijeve garaže v Sakhirju. FOTO: Reuters

Sakhir – Mick Schumacher, sin legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja, je danes zjutraj odpeljal prve kroge s Ferrarijevim dirkalnikom formule 1. Ura je bila točno 9.09, ko so se odprla vrata garaže italijanskega moštva in se je 20-letni Nemec pripeljal z »rdečo boginjo« SF90 na stezo v Sakhirju.

»Bilo je, kot da bi kolo časa zavrteli nazaj,« so na družbenem omrežju twitter čivknili pri italijanskem proizvajalcu gum Pirelliju. Prvič po letu 2006, ko je Mickov sloviti oče Michael na zadnji preizkušnji sezone v São Paulu izvlekel četrto mesto (tisto dirko je dobil njegov tedanji brazilski ekipni kolega Felipe Massa – op. p.), je spet en Schumacher sedel za krmilom Ferrarijeve formule 1. Michael si je sicer med letoma 2000 in 2004 s »poskočnim vrancem« pridirkal kar pet naslovov svetovnega prvaka, pred tem je bil še dvakrat najboljši na svetu z benettonom (1994 in 1995).
Kot da bi kolo časa zavrteli nazaj: Mick Schumacher za krmilom Ferrarijevega dirkalnika formule 1. FOTO: Reuters
Kot da bi kolo časa zavrteli nazaj: Mick Schumacher za krmilom Ferrarijevega dirkalnika formule 1. FOTO: Reuters


Mickove prve kroge je na dirkališču v Bahrajnu, kjer je bila v nedeljo druga letošnja dirka v kraljevskem avtomobilističnem razredu (dvojno zmago sta slavila Mercedesova zvezdnika Lewis Hamilton in Valtteri Bottas), je pospremilo veliko fotografov in novinarjev. Njegove vožnje so z velikim zanimanjem spremljali tudi nekdanji asi. Felipe Massa mu je prek družbenih omrežij zaželel vso srečo, Nico Rosberg, svetovni prvak iz sezone 2016, pa je na twitterju zapisal, da je zelo čustven trenutek videti Michaelovega sina v rdečem bolidu.

Mladi Nemec se je po uvodnem krogu vrnil v garažo, v kateri so spremenili nastavitve na njegovem dirkalniku s številko 29. Po približno pol ure se je spet odpeljal na progo in za prvi merjeni krog potreboval 1:39,025. Postopoma je svoj dosežek izboljšal do 1:32,552 in osmega mesta, ko je testiranje prekinil dež. V tistem trenutku je bil z 1:30,982 najhitrejši Francoz Romain Grosjean (Haas), drugi je bil britanski Tajec Alexander Albon (Toro Rosso, 1:31,089), tretji pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull, 1:31,319).

Prav v zadnjih minutah današnjega testiranja, ko se je steza spet posušila, pa je Mick svojo veliko nadarjenost potrdil z drugim dosežkom dneva – 1:29,976! Zaostal je le za Verstappnom (1:29,379). Mimogrede: Ferrarijev vzhajajoči zvezdnik Charles Leclerc si je v sobotnih kvalifikacijah najboljši štartni položaj za veliko nagrado Bahrajna pridirkal s časom 1:27,866.

Mick Schumacher, ki se je lani ovenčal z naslovom evropskega prvaka v formuli 3, je sicer zadnji konec tedna sezono v formuli 2 odprl z osmim in šestim mestom v Sakhirju. Jutri bo tam testiral še z alfo romeo C38.
 

Preberite še:

Komentarji: