Lewis Hamilton potrdil, da je že v šampionski formi

Britanski zvezdnik dvakrat najhitrejši na uvodnih prostih treningih pred veliko nagrado Avstrije.
Fotografija: Lewis Hamilton je odlično štartal v vikend na avstrijskem Štajerskem. FOTO: Darko Bandic/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je odlično štartal v vikend na avstrijskem Štajerskem. FOTO: Darko Bandic/AFP

Na uvodnih prostih treningih pred nedeljsko veliko nagrado Avstrije, prvo letošnjo dirko za svetovno prvenstvo v formuli 1, je bil najhitrejši Mercedesov zvezdnik Lewis Hamilton. Britanski šampion je prekosil moštvenega sotekmovalca, Finca Valtterija Bottasa, ki je obakrat zasedel drugo mesto.

V drugem poskusu je šestkratni svetovni prvak dosegel rezultat 1:04,304, s katerim je za 0,197 ugnal Bottasa. Tretji je bil Sergio Perez (Racing Point, + 0,641), četrti pa Nemec Sebastian Vettel (Ferrari, + 0,657) pred Avstralcem Danielom Ricciardom (Renault, + 0,668). Na koncu je prevladala ocena, da imajo številni dirkači še veliko neizkoriščene rezerve.
 

Lanski zmagovalec Verstappen uvodoma tretji


Na prvem treningu je Hamilton s časom 1:04,816 za 0,356 sekunde prehitel Bottasa. Na tretjem mestu je pristal Red Bullov dirkač Max Verstappen, ki brani zmago v Spielbergu. Z dosežkom 1:05,418 je mladi Nizozemec za Hamiltonom, ki začenja lov na sedmi naslov svetovnega prvaka, s katerim bi se izenačil z legendarnim Nemcem Michaelom Schumacherjem, zaostal za 0,602 sekunde.

Za Verstappnom so se zvrstili četrtouvrščeni Španec Carlos Sainz (McLaren, + 0,615), petouvrščeni Perez (+ 0,696) in šestouvrščeni Britanec Lando Norris (McLaren, + 0,805). Ferrarijeva aduta, Monačan Charles Leclerc (+ 1,108) in  Vettel (+ 1,261), sta se morala sprijazniti šele z desetim oziroma dvanajstim mestom.


 

Preberite še:

Komentarji: