Mahomes pričakovano postal MVP, Barkley novinec leta

Na predvečer SuperBowla liga NFL tradicionalno podeljuje nagrade najboljšim posameznikom, MVP sezone je pričakovano postal podajalec Kansas Cityja Patrick Mahomes. 
Fotografija: MVP sezone 2018 je Patrick Mahomes. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
MVP sezone 2018 je Patrick Mahomes. FOTO: Reuters

Najbolj prestižna nagrada za najbolj koristnega posameznika sezone (MVP) je šla zasluženo v roke Patricku Mahomesu, podajalcu Kansas City Chiefs. Mahomes je že na prvih dveh tekmah sezone podal za kar 10 zadetkov, na koncu sezone je presegel številko 50 in na vsaki tekmi navduševal z izjemnimi meti, ki jih ne zmore noben drug podajalec v ligi. 

Dolgo časa mu je pariral Drew Brees in zdelo se je, da bo boj za naziv MVP bolj tesen, a je Brees v decembru igral precej slabše in Mahomes je zasluženo dobil nagrado, ob tem pa so mu podelili tudi nagrado za najboljšega napadalnega igralca v ligi. 

Še manj dvoma je bilo pri izbiri najboljšega branilca lige, nagrada je pripadla izjemnemu Aaronu Donaldu, ki se bo danes zvečer (00.40 po slovenskem času) z Los Angeles Rams boril za zmago na SuperBowlu. Defenzivni novinec leta je postal Darius Leonard, ki igra za Indianapolis Colts, povratnik leta pa podajalec Colts Andrew Luck

Najboljši novinec v sezoni 2018 je postal Saquon Barkley. FOTO: Reuters
Najboljši novinec v sezoni 2018 je postal Saquon Barkley. FOTO: Reuters


Boj za trenerja leta je dobil Chicagov Matt Nagy, ki je prerodil ekipo in jo pripeljal v končnico. Morda najbolj tesno je bilo pri nagradi za novinca leta v ligi NFL, tako podajalec Cleveland Browns Baker Mayfield (prvi izbor nabora)​ kot tekač New York Giants Saquon Barkley (drugi izbor nabora) imata za sabo odlični prvi sezoni v ligi, nagrada pa je na koncu pripadla Barkleyju, ki je bil celo sezono konstatno najboljši igralec Giants, Mayfield pa je šele v drugem delu sezone pokazal ves svoj potencial. 

Komentarji: