Maja Sajovic druga, Domen Vodišek tretji

Slovenski padalci v skokih na cilj v Dolomitih dvakrat na stopničkah.

Objavljeno
15. avgust 2016 13.31
Zoran Račič
Zoran Račič

Belluno - Organizatorji tretjega letošnjega tekmovanja padalcev v skokih na cilj so imeli ob veliko številčni udeležbi, nastopilo je 45 ekip, 225 padalcev iz 24 držav, obilo sreče z vremenom, saj je bilo tekmovanje opravljeno v celoti in brez prekinitve kar je pravzaprav redkost na padalskih tekmovanjih.

Na žalost slovenskih padalcev pa je bila prekinjena serija uvrstitev na zmagovalni oder za ekipo Elan, ki je v Dolomitih nastopila v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Domen Vodišek in Matej Bečan. Naši so tokrat v skorajda vsaki seriji naredili po eno večjo napako, kar jih je stalo vrhunske uvrstitev, a tudi uvrstitev na deseto mesto v takšni konkurenci ni slaba.

»Tudi mi smo le ljudje in se nam občasno kaj ponesreči, žal se je o zgodilo na tem tekmovanju, kjer smo roko na srce pričakovali precej več. A v športu se lahko pripeti marsikaj, zato desetega mesta ne bomo objokovali in se ustrezno pripravljali za naslednja tekmovanja. Če se že nisem veselil z ekipo, pa sem vsekakor navdušen nad svojo uvrstitvijo med posamezniki, kjer sem s tretjim mestom pravzaprav presegel moja pričakovanja. Na stopničkah že dolgo nisem bil, zato sem nad uspehom več kot navdušen,« je tekmovanje v Bellunu ocenil Domen Vodišek.

Sam je skakal odlično skozi celotno tekmo, odlično pa je šlo tudi Maji Sajovic med dekleti, z uvrstitvijo na drugo stopničko zmagovalnega odra je dosegla zastavljeni cilj pred potjo v Dolomite. »Venomer, ko se povzpneš na zmagovalni oder, se tega uspeha veselim in tudi tokrat ni nič drugače. Z večino skokov sem zadovoljna, tudi dosežek v centimetrih je v mejah pričakovanega, ta uspeh pa je le še dodatna motivacija za preostala tri tekmovanja v svetovnem pokalu. Ne bom namreč skrivala, da je želja, ki je s pravim delom uresničljiva, osvojitev skupne zmage v svetovnem pokalu,« pa je o tekmi in prihodnjih treh tekmovanjih povedala Maja Sajovic.

Prva priložnost za narediti korak višje, bo že čez dva tedna v avstrijskem Thalgau, zadnji dve tekmovanji pa bosta na sporedu prvi in tretji vikend oktobra v nemškem Peitingu oz. švicarskem Locarnu.

Rezultati

Ekipe

1. Belarus (Blr) 46 cm

2. Dukla 1 (Češ) 50

3. Italia 2 (Ita) 54

...

10. Elan (Karun, Ban, Salkič, Vodišek, Bečan) 69

22. Ptuj (Janžekovič, Vindiš, Kostanjevec, Veselič, Čuš) 143

 

Moški

1. Wiesner (Nem) 3 cm

. Gurinovič (Blr) 3

3. Vodišek (Slo) 4

...

6. Ban (oba Slo) 6

 

Ženske

1. Stearns (ZDA) 6 cm

2. Sajovic (Slo) 9

3. Ferrand (Fra) 12