Maji Sajovic ni niti ponesrečen zadnji skok odščipnil zmage

Na prvi tekmi padalskega svetovnega pokala v skokih na cilj na Grobniku Senad Salkič drugi in ekipa Elana tretja.

Objavljeno
13. junij 2016 23.52
Maja Sajovic
Z. R.
Z. R.

Reka - Že po tradiciji »kriterij prvega vetra« padalskih tekmovanj svetovnega pokala v skokih na cilj gosti Hrvaška na letališču Grobnik nad Reko, kjer so imeli prireditelji letos precej težav z deževnim vremenom, a tekmovanje vendarle spravili pod streho. V slovenskem taboru so lahko zadovoljni, saj so se trikrat povzpeli na stopničke: ekipa Elana je bila tretja, Senad Salkič drugi, medtem ko je Maja Sajovic celo opravila z vsemi tekmicami.

Članica zasedbe ALC Lesce je začela odlično in bila ves čas v vodstvu, v zadnjem skoku ga je resda nekoliko polomila, a ji je dotedanji naskok zadostoval za najvišjo stopničko odra: »Rezultat je odličen, toda z zadnjim skokom ne morem biti najbolj zadovoljna, saj sem imela odlične razmere, tudi prihod nad blazino je bil zelo dober. A mi je za trenutek popustila zbranost, kar pa k sreči ni bilo usodno za končni dosežek.«

Salkič je z drugim mestom zgolj potrdil svojo konstantnost in doseženo dopolnil še z ekipnim bronom z Elanom: »Začetek sezone je dober, takšnega smo nekako tudi pričakovali. Imamo pa še precej rezerve, naš cilj je predvsem končna uvrstitev, saj si želimo na stopničke.« Novo priložnost za vrhunske dosežke bodo imeli slovenski padalci že čez slaba dva tedna, ko se bo svetovna karavana zbrala na letališču v Lescah.

IZIDI

Ekipe: 1. CISM (Mad) 28 cm, 2. Dukla (Češ) 41, 3. Elan (Karun, Ban, Salkič, Erjavec, Bečan) 44, 6. Ptuj (Janžekovič, Balta, Vindiš, Kostanjevec, Čuš) 50, 11. ALC Lesce (Pristavec, Veselič, Grilc, Tomšič, Sajovic) 78; moški: 1. Banszki (Mad) 2, 2. Salkič 3, 3. Wiesner (Nem) 3, 5. Čuš in Bečan po 4; ženske: 1. Sajovic 5, 2. Žuža (Hrv) 6, 3. Popa (Rom) 9.