Marc Marquez brez milosti tudi v Avstraliji

Drugo mesto je zasedel Britanec Cal Crutchlow, tretji je bil domačin Jack Miller. Marquezov rojak Maverick Vinales je imel veliko smolo, saj je padel v zadnjem krogu.
Fotografija: FOTO: Peter Parks/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Peter Parks/AFP

Motociklistični svetovni prvak Marc Marquez si je na dirki za veliko nagrado Avstralije privozil še enajsto zmago svetovnega prvenstva to sezono. Španec je na dirkališču Phillip Island slavil novo zmago, potem ko je imel njegov rojak Maverick Vinales veliko smolo, saj je padel v zadnjem krogu.

Vinales je sicer dominiral na dirkališču Phillip Island celotni konec tedna, dokler ga ni proti koncu dirke prehitel Marquez. Vinales se je v zadnjem krogu sicer skušal vrnizi na prvo mesto, a je tvegal preveč in zdrsnil s steze ter Marquezu olajšal pot do pete zaporedne zmage.

FOTO: Peter Parks/AFP
FOTO: Peter Parks/AFP


Drugo mesto je zasedel Britanec Cal Crutchlow, tretji je bil domačin Jack Miller.

Italijanski šampion Valentino Rossi, ki je tekmoval na svoji 400. dirki za veliko nagrado, je zasedel osmo mesto. Rossi ima na tem dirkališču že osem zmag, od tega šest v kraljevskem razredu motoGP.

V razredu moto2 je zmagal Južnoafričan Brad Binder (KTM) pred moštvenim kolegom Špancem Jorgejem Martinom in Alexom Marquezom (Kalex). To je bila za Binderja, ki bo prihodnjo sezono nastopal v kraljevskem razredu motoGP, še šesta zmaga letos.

Italijan Lorenzo Dalla Porta (Honda) je zmagovalec dirke razreda moto3, s čimer je postal tudi svetovni prvak v tej kategoriji. Dvaindvajsetletnik je zmagal na dirkališču Phillip Island pred Špancema Marcosom Ramirezom in Albertom Arenasom.

Preberite še:

Komentarji: