Marc Marquez si je že desetič letos pokoril konkurenco

Motociklistični svetovni prvak razreda moto gp ohranja možnost ponovitve doslej rekordne sezone 2014.
Fotografija: Marc Marquez se je veselil že jubilejne desete zmage v sezoni, njegova Honda pa se je predčasno dokopala tudi do konstruktorske lovorike. FOTO: Tošifumi Kitamura/AFP
Odpri galerijo
Marc Marquez se je veselil že jubilejne desete zmage v sezoni, njegova Honda pa se je predčasno dokopala tudi do konstruktorske lovorike. FOTO: Tošifumi Kitamura/AFP

Hondin španski motociklistični šampion Marc Marquez, ki se je četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka v elitnem razredu moto gp in šestega doslej veselil že v začetku meseca na Tajskem, se je danes v Motegiju, na veliki nagradi Japonske, razveselil že desete zmage v sezoni, kar je njegov drugi najboljši letni dosežek doslej v razredu moto gp, če pa bo prehiter za tekmece tudi na preostalih treh preizkušnjah, bo izenačil doslej rekordno sezono 2014. Z izjemo tretje letošnje dirke v Austinu, na kateri je odstopil, je na vseh ostalih petnajstih končal kot prvi ali drugi.

Marc Marquez je že svetovni prvak, zato je lahko vozil razbremenjeno. FOTO: Tošifumi Kitamura/AFP
Marc Marquez je že svetovni prvak, zato je lahko vozil razbremenjeno. FOTO: Tošifumi Kitamura/AFP


Jubilejna 80. zmaga


Šestindvajsetletni Španec je včeraj z najhitrejšim časom kvalifikacij v Motegiju udejanjil še enega zadnjih dotlej še neuresničenih izzivov. Na Japonskem se je sicer zmage veselil tretjič do sedaj in drugič zapovrstjo. Danes je držal dogajanje na progi pod popolnim nadzorom, saj je vodil od štarta do cilja in v svojo dirkaško statistiko vpisal že jubilejno osemdeseto zmago v karieri, za nameček je bil najzaslužnejši, da se je tudi njegova Honda že predčasno dokopala do konstruktorske lovorike.


Novinec četrtič drugi


Od prvega do zadnjega kroga mu je še najbolj za ovratnik dihal francoski novinec med elito Fabio Quartararo (yamaha), ki resda še čaka krstno zmago v kraljevskem razredu, bil je pa že četrtič letos drugi. Za seboj je pustil tudi Ducatijevega Italijana Andreo Doviziosa, ki je utrdil drugo mesto v skupni razvrstitvi, in Yamahinega Španca Mavericka Viñalesa. Neuničljivi 40-letni veteran Valentino Rossi je štiri kroge pred koncem končal v pesku, po četrtem odstopu v sezoni pa na družbenem omrežju spodbudil kritike, ki pravijo, da bi bil zdaj pravi čas za njegovo upokojitev.

Preberite še:

Komentarji: