Maria Lindberg: Ema ima določene slabosti, ki jih bom izkoristila!

Kozinova verjame, da bo nedeljski obračun s Švedinjo trajal vseh deset rund, verjame, da ga bo odločila v svojo korist.

Objavljeno
03. oktober 2019 16.49
Posodobljeno
03. oktober 2019 17.10
Ema Kozin (levo) in Maria Lindberg (desno) napovedujeta razburljiv dvoboj. Emin trener Rudolf Pavlin ne dvomi, da bo stožiški ring kot zmagovalka v nedeljo zapustila njegova varovanka. FOTO: Miha Šimnovec
Ljubljana – Vrhunski profesionalni boksarki Ema Kozin in Maria Lindberg, ki se bosta to nedeljo na borilno-rockovskem spektaklu v Stožicah pomerili za šampionske pasove v supersrednji kategoriji združenj WBF, WIBA, WIBF, GBU in IBA, sta se na včerajšnji novinarski konferenci prvič premerili z očmi. Obe sta izjemno samozavestni in prepričani vase.

»Borbo jemljem zelo resno, navsezadnje lahko osvojim več naslovov svetovne prvakinje,« je uvodoma poudarila 42-letna Švedinja, ki o slovenski šampionki ne ve prav veliko. »O Emi nisem našla prav veliko posnetkov, ker (še) ni imela veliko odmevnih dvobojev, vseeno pa sem videla dovolj, da vem, da je dobra in močna boksarka. A je po svoje tudi boksarsko omejena in ima določene slabosti, ki jih bom poskušala izkoristiti,« je zagrozila Maria Lindberg, ki ne dvomi o svojem uspehu.

Podobno je razmišljala 22 let mlajša Slovenka. »Verjamem, da bova z Mario, ki je zelo izkušena in vajena težkih borb, prikazali zanimiv dvoboj, ki ga bom, o tem sem prepričana, odločila v svojo korist,« je povedala Kozinova, ki meni, da bo obračun trajal vseh deset rund. Pripravljena je na to, da jo bo izkušena Skandinavka napadla na vso moč, ne bo pa dovolila, da bi jo kakorkoli presenetila.
V ringu med drugimi tudi Monika Kučinič, Andrej Baković in Bojan Kosednar
Od slovenskih boksarjev se bo to nedeljo (z začetkom ob 18. uri) v stožiški ring podal še Andrej Baković (9 zmag, 7 s k. o., brez poraza), ki se bo v obračunu supervelterske kategorije pomeril s Srbom Martinom Boškovićem (2 zmagi, 1 neodločen izid, 8 porazov), v K1 se bo predstavila Monika Kučinič (do 50,9 kg), ki se bo spoprijela z Italijanko Irene Roggio, v mešanih borilnih športih (MMA) pa bodo ob Bojanu Kosednarju (do 77 kg) naše barve branili še Nejc Preložnik (do 66 kg), Marko Vardjan (do 77 kg), Marko Drmonjič (do 87 kg), Matej Plavec (do 88 kg) in Tadej Dajčman (nad 100 kg).