Marquez najboljši, a ne Marc, nato južnoafriški šov

Ducati prevladoval v kvalifikacijah za VN Argentine.
Fotografija: Alex Marquez je v kvalifikacijah oddirkal pred vsemi. FOTO: Juan Mabromata/AFP
Odpri galerijo
Alex Marquez je v kvalifikacijah oddirkal pred vsemi. FOTO: Juan Mabromata/AFP

Vozniki Ducatija so v kraljevskem motociklističnem razredu velike nagrade Argentine v Termas de Rio Hondo, druge preizkušnje svetovnega prvenstva, povsem pokorili konkurenco. Zasedli so prva tri mesta, najhitrejši je bil Alex Marquez pred Marcom Bezzecchijem in svetovnim prvakom ter zmagovalcem prve dirke na Portugalskem, Francescom Bagnaio.

Najboljši tekmovalec, ki ne dirka z ducatijem, je bil voznik Yamahe Franco Morbidelli.

Alex Marquez, brat šestkratnega svetovnega prvaka Marca, ki je na prejšnji dirki padel in danes tako kot še trije drugi odlični vozniki ni nastopil, je v zahtevnih pogojih – proga je bila sprva mokra, nato pa se je sušila, dosegel svoj prvi najboljši štartni položaj v karieri.

Južnoafriški motociklist Brad Binder pa je dobil drugo šprintersko preizkušnjo za svetovno prvenstvo v zgodovini. Član ekipe KTM je bil najhitrejši na progi Termas de Rio Hondo v Argentini, kjer je na koncu zadržal prednost pred voznikoma Ducatija Marcom Bezzecchijem in Luco Marinijem.

Najboljši štartni položaj je imel sicer Alex Marquez, ki pa ga ni dolgo obdržal. Že v drugem krogu od 12 krogov sta ga prehitela Franco Morbidelli na yamahi in Binder, četrti in šele 15. v kvalifikacijah, ki sta odlično štartala. Nekaj časa je vodil Italijan, ki pa je bil vidno počasnejši od Binderja, ta ga je sredi dirke prehitel.

Južnoafriški lev

V zadnjem delu dirke sta Yamahinega voznika prehitela še rojaka Bezzecchi, ki je slabo štartal, a se nato prebijal naprej, in Marini, prvi je v zadnjih dveh krogih celo ogrožal zmago Južnoafričana, vendar je ta vendarle zadržal vodstvo.

»Presenetil sem samega sebe. Uspel mi je super štart, odlično sem se znašel v gneči in v ospredje prišel po zunanji strani. Nato sem stopnjeval ritem, prišel do vodstva, nato pa si rekel: v redu, zdaj, ko sem tukaj, se bom boril kot lev. Prednost sem zadržal, čeprav je bil Bezzecchi na koncu močnejši. Od včeraj smo naredili neverjetno velik korak. Danes je bil motocikel naravnost popoln,« je svoje dirkanje opisal zmagovalec.

Svetovni prvak Francesco Bagnaia in zmagovalec obeh preizkušenj za veliko nagrado Portugalske je bil šele šesti, a je vseeno zadržal vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva.

 

 

Komentarji: