Marquez: Težko bo ponoviti letošnjo sezono

Jorge Lorenzo svojo zadnjo dirko za svetovno prvenstvo v razredu motoGP končal na 13. mestu.
Fotografija: Vzhajajoči francoski zvezdnik Fabio Quartararo je po slovesni razglasitvi s šampanjcem poškropil Marca Marqueza, ki je z zmago na veliki nagradi Valencie le še potrdil naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Vzhajajoči francoski zvezdnik Fabio Quartararo je po slovesni razglasitvi s šampanjcem poškropil Marca Marqueza, ki je z zmago na veliki nagradi Valencie le še potrdil naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. FOTO: AFP

Ljubljana – Na motociklistični veliki nagradi Valencie, zadnji letošnji dirki za svetovno prvenstvo v razredu motoGP, je bil najhitrejši – kdo drug kot – Marc Marquez. Hondin zvezdnik je z 12. zmago v sezoni (in skupno 56. med elito) le še potrdil šesti naslov svetovnega prvaka v kraljevski kategoriji.

»Za nami je zahteven konec tedna, med katerim smo preizkusili veliko stvari. Merili smo na dva cilja: zmago in ekipno lovoriko. Da nam je uspelo, gre zasluga vsem, ki so dali vse od sebe za ta podvig, zahvala gre torej vsem od Cervere do Japonske. Za nami je sijajna sezona, ki jo bo težko ponoviti,« je po novem uspehu dejal Marquez.


Na slovesni razglasitvi tudi Quartararo in Miller


Novemu-staremu šampionu sta družbo na odru za najboljše delala Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha, + 1,026) in Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati, + 2,409), svetovni podprvak, Italijan Andrea Dovizioso (Ducati, + 3,326), pa se je moral sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom.

Njegov sloviti rojak Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha, + 22,992) ni mogel izvleči več od osmega mesta; pred 40-letnega italijanskega zvezdnika so se prebili tudi Španci – petouvrščeni Alex Rins (Suzuki Ecstar, + 3,508), šestouvrščeni  Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha, + 8,829) in sedmouvrščeni Joan Mir (Suzuki Ecstar, + 10,622). Jorge Lorenzo (Repsol Honda, + 51,044) je svojo zadnjo dirko v motoGP končal na 13. mestu.

V razredu moto2 je ciljno črto prvi prevozil Južnoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), v moto3 pa se je krstne zmage veselil komaj 16-letni Španec Sergio Garcia (Estella Galicia 0,0 Honda).

Komentarji: