Matej Žagar do 18. naslova državnega prvaka

Spidvejist iz Črne vasi se je za lovoriko bojeval s svojim varovancem.
Fotografija: Matej Žagar je letošnje državno prvenstvo sklenil z lovoriko. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Matej Žagar je letošnje državno prvenstvo sklenil z lovoriko. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Spidvejist Matej Žagar je na današnji (zadnji) dirki v Petišovcih pri Lendavi osvojil naslov državnega prvaka. Dirkač iz Črne vasi je zbirko obogatil z 18. lovoriko najboljšega v domovini. A pot do nje ni bila povsem enostavna.
 

O naslovu je odločal superfinale


Žagar je bil prvi favorit preizkušnje na ovalu v prekmurski ravnici. V prvi, peti in deveti vožnji ni dovolil presenečenja; vse tri je dobil, nato pa ga je v trinajsti presenetil prvi zasledovalec v lovu za zmago Matic Ivačič. Član AMD Krško je imel po dvajsetih vožnjah maksimalni izkupiček petnajstih točk, Žagar pa eno manj.

Ob Ivačiču in Žagarju sta se v finalno vožnjo uvrstila še Denis Štojs in Danec Matias Nielsen. V njej je Ivačič še drugič v tem večeru ugnal Žagarja, tretji je bil Nielsen, četrti pa Štojs. To je pomenilo, da sta se Ivačič in Žagar izenačila po točkah v skupnem seštevku za državno prvenstvo in o naslovu državnega prvaka je odločala dodatna, superfinalna vožnja. Na štartu sta bila še tretjič. Prvi na poziciji A, drugi na poziciji B. V igri živcev so do izraza prišle izkušnje.

Matic Ivačič, ki sodeluje z izkušenim Žagarjem, je letos pokazal velik napredek. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Matic Ivačič, ki sodeluje z izkušenim Žagarjem, je letos pokazal velik napredek. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Žagar pohvalil Ivačiča za napredek


"Zadovoljen sem, da sem osvojil še 18. zvezdico slovenskega prvenstva. Prav tako pa tudi, da je prav Matic, ki je dejansko moj varovanec, saj mu pomagam tako pri motorjih, opremi in nasvetih glede dirkanja, v tej sezoni napredoval tako daleč, da sem se moral pošteno potruditi, da sem ubranil naslov proti njemu," je bil zadovoljen Žagar.

V skupnem seštevku se je za Žagarjem in Ivačičem uvrstil Štojs, ki je izkoristil odsotnost poškodovanega Nicka Škorje. Slednjemu pa je pripadel naslov najboljšega mladega voznika.

Komentarji: