Matija Pleško ostaja na klopi oranžnih zmajev

Trener odbojkarskega državnega prvaka ACH Volleyja je postal v začetku februarja kot zamenjava za Andreja Urnauta.
Fotografija: Matija Pleško je v kratki trenerski karieri osvojil že dve lovoriki. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Matija Pleško je v kratki trenerski karieri osvojil že dve lovoriki. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljana – Kot je že takoj po koncu minule sezone, v kateri so se odbojkarji ACH Volleyja okitili s tremi lovorikami, namignil športni direktor Aleš Jerala, bo Matija Pleško tudi v novi sezoni sedel na vročem trenerskem stolčku oranžnih zmajev. Dolgoletna igralska ikona kluba je vodenje moštva iz rok Andreja Urnauta prevzela v začetku februarja.


Delno spremenjena ekipa


»Naša skupna naloga je nadaljevati koncept treninga in tekem minule sezone. Ekipa se bo deloma spremenila. Nekateri igralci so odšli oziroma so na izhodnih vratih, drugi se vračajo nazaj, tretji so povsem novi obrazi. Prihajajoča sezona bo vsekakor zahtevna, toda v isti sapi tudi zelo zanimiva,« je poudaril 43-letni dolgoletni reprezentant Pleško.


Nespremenjen strokovni štab


V strokovnem štabu ne bo sprememb, v njem ostajata dosedanji pomočnik trenerja Jurij Žavbi in fizioterapevt Jure Ivartnik, operativno vodenje kluba bo še naprej v rokah Boštjana Verčiča. Povratnika v igralski mozaik sta nekdanji kapetan Andrej Flajs in Matej Kök, oba sprejemalca, več novosti bo znanih v prihodnjih dneh.

Komentarji: