Maverick Viñales bo v Misanu štartal s prvega mesta

Španski dirkač je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko VN Emilije Romanje.
Fotografija: Maverick Viñales je trenutno peti v skupni razvrstitvi SP. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Maverick Viñales je trenutno peti v skupni razvrstitvi SP. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Rimini – Kvalifikacije za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva motociklistov za VN Emilije Romanje je v elitnem razredu motogp dobil tovarniški dirkač Yamahe, Španec Maverick Viñales. Iz prve vrste bosta začela še Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac) in Francoz Fabio Quartararo (SRT Yamaha).

V današnjih kvalifikacijah je sicer ob koncu najboljši čas dosegel Italijan Francesco Bagnaia (Ducati Pramac), ki pa je nepravilno prevozil del steze, tako da se je moral zadovoljiti s petim izhodiščem. Pred njim je kvalifikacije končal še Španec Pol Espargaro (KTM). Šele deseto mesto si je privozil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki je prejšnji teden po prvi od dveh preizkušenj v Misanu prevzel vodstvo v SP.
 

Dovizioso ima majhno prednost


Dirka za VN Emilije Romanje na dirkališču v Misanu je sedma letošnja preizkušnja v SP, skupni vrstni red pa je ob odsotnosti poškodovanega svetovnega Marca Marqueza in zaradi petih različnih zmagovalcev precej zgoščen. Dovizioso vodi s 76 točkami, Quartararo je drugi s 70, Miller pa tretji s 64.

Dirka v elitnem razredu motogp se bo v nedeljo začela ob 14. uri.

Preberite še:

Komentarji: