Mbappé boter pandama

Francoski zvezdnik in olimpijska prvakinja bosta pomagala pri odraščanju novorojenih dvojčkov v živalskem vrtu. V naravnem okolju le še 2000 pand.
Fotografija: Kylian Mbappe je dosegel gol in podajo proti Leipzigu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Kylian Mbappe je dosegel gol in podajo proti Leipzigu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Francoski nogometni as Kylian Mbappé je bil včeraj eden ključnih mož za preobrat Paris Saint-Germaina proti Leipzigu v ligi prvakov, danes pa je prišla vest o povsem drugačnem podvigu 22-letnega napadalca.

Mbappé bo namreč postal boter dvojčkoma pande, ki sta se rodila v živalskem vrtu v mestu Beauval v osrednji Franciji. Botra bo olimpijska prvakinja v skokih v vodo, Kitajka Zhang Jiaqi. Slovesnost ob poimenovanju mladičkov bo 18. novembra.  

»V čast nam bo, da se bosta takšna odlična športnika nagnila nad zibelko,« je ponosna direktorica živalskega vrta Delphine Delord. »Njuna dobra volja daje nov žarek upanja, da nam bo uspelo ohraniti to čudovito vrsto,« je dodala.

Fleur de Coton (desno) in Petite Neige sta se rodila pred desetimi tedni. FOTO: Guillaume Souvant/AFP
Fleur de Coton (desno) in Petite Neige sta se rodila pred desetimi tedni. FOTO: Guillaume Souvant/AFP

Pandi, ki sta se rodili pred desetimi tedni, sta dobrega zdravja, obe sta težki po štiri kilograme. Odpri sta že oči in se začeli kobacati. Na svetu je v naravnem okolju le še okrog 2000 pand, čeprav jih je Mednarodna zveza za ohranitev narave (IUCN) leta 2016 odstranila s seznama ogroženih vrst.

Pandi, imenovani Fleur de Coton in Petite Neige, sta potomki staršev, ki ju je Kitajska posodila Franciji pred desetimi leti.

Preberite še:

Komentarji: