Med 16 najboljših še Španci in Čehi

Znane vse reprezentance v osmini finala EP v odbojki.
Fotografija: Španija si je z zmago nad Nemčijo priigrala četrto mesto v skupini in uvrstitev v osmino finala. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Španija si je z zmago nad Nemčijo priigrala četrto mesto v skupini in uvrstitev v osmino finala. FOTO: AFP

Na evropskem prvenstvu v odbojki, ki ga gostijo Slovenija, Nizozemska, Belgija in Francija, so znane vse reprezentance v osmini finala. Sloveniji, ki si jo je priigrala v sredo, sta se danes kot zadnji pridružili Španija in Češka.

Pred zadnjimi štirimi tekmami prvega dela EP sta bili le še dve vprašanji. Kot zadnji sta se v osmino finala uvrstili Španija in Češka. Španci so si z zmago s 3:1 proti Nemčiji zagotovili četrto mesto v skupini B, Češka pa je bila s 3:2 boljša od Črne Gore in v skupini D osvojila četrto mesto.

Na sporedu sta danes še dve tekmi. Ob 20. uri se je začela tekma med Poljsko in Ukrajino, ob 20.30 pa med Srbijo in Avstrijo.
V slovenski skupini C je bil končni vrstni red znan v sredo. Prvo mesto je zasedla Rusija, drugo Slovenija, po zmagi Finske nad Turčijo s 3:2 pa so kratko potegnili Severni Makedonci, ki jim je ta rezultat najmanj ustrezal in so ostali brez osmine finala.

Slovenija se bo v osmini finala v soboto v Stožicah pomerila z Bolgarijo, ki je v skupini A zasedla tretje mesto. Zaostala je za Francijo in Italijo, derbi teh ekip za prvo mesto je v zadnjem krogu s 3:1 dobila Francija. Četrto mesto v skupini A je zasedla Grčija, ki se bo v osmini finala merila z Rusijo.

Komentarji: