Med nominiranci za laureuse Ronaldo, ne pa tudi Messi

Kandidati v različnih kategorijah so še Michael Phelps, Simone Biles, Usain Bolt, Angelique Kerber, LeBron James, Katie Ledecky ...

Objavljeno
11. januar 2017 15.59
TOPSHOT-FBL-FIFA-AWARDS
J. P.
J. P.

Monaco - Znan je ožji izbor kandidatov za laureuse, najprestižnejše svetovne nagrade na športnem področju. V vsaki kategoriji je ostalo po šest nominirancev, največ pozornosti pa običajno požanje izbor za najboljšega športnika in športnico leta. Pri dekletih se vse kandidatke lahko pohvalijo z olimpijskimi dosežki iz Ria, v igri ostajajo tri Američanke, telovadka Simone Biles, plavalka Katie Ledecky in atletinja Allyson Felix, nemška teniška številka 1 Angelique Kerber, jamajška šprinterka Elaine Thompson in britanska kolesarka Laura Kenny.

Med moškimi sta kar dva nominiranca košarkarska zvezdnika iz lige NBA - Stephen Curry in LeBron James. Nogomet zastopa Portugalec Cristiano Ronaldo (ne pa tudi Lionel Messi), atletiko Jamajčan Usain Bolt in Britanec Mo Farah, tenis pa Škot Andy Murray. Med nominiranci za ekipo leta so konstruktorski prvak v formuli ena Mercedes AMG Petronas, nogometna evropska prvakinja Portugalska, olimpijska zmagovalka Brazilija in najboljši v ligi prvakov Real Madrid, zmagovalec bejzbolske lige MLB (po 108 letih) Chicago Cubs in najprepričljivejša zasedba košarkarske lige NBA Cleveland Cavaliers.

Zanimiv je še pogled na seznam kandidatov za najboljšega športnega povratnika minulega leta. Logična izbira je najuspešnejši olimpijec vseh časov, ameriški plavalec Michael Phelps, ki se je v Riu okitil še s petimi odličji najžlahtnejšega leska, izzivajo pa ga norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal, argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro, triatlonka z Mauritiusa Fabienne St. Louis, španska skakalka v višino Ruth Beitia in olimpijski zmagovalec v preskakovanju ovir, britanski superveteran Nick Skelton. Laureuse bodo na svečani prireditvi v Monacu podelili 14. februarja.