Med športniki invalidi najboljša Marino Kegl in Anja Drev

Nagrade za najboljše v letu so podelili tudi športniki invalidi, to sta postala smučarka Anja Drev in tenisač Marino Kegl.
Objavljeno
06. december 2017 20.16
oba*Kegl
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Nagradi za športnika leta 2017 med invalidi je danes na slavnostni prireditvi v Ljubljani Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) podelila alpski smučarki Anji Drev in teniškemu igralcu Marinu Keglu.

Anja Drev je priznanje prejela za tretji mesti v smuku in superkombinaciji na svetovnem prvenstvu gluhih v Innerkremsu. Zanjo je letošnje priznanje že drugo, najboljša športnica je bila že leta 2015.

»Ta nagrada mi seveda veliko pomeni, vsaka ima določen čar. Gremo pa že naprej, to je motivacija tudi za olimpijske igre 2019. Res je od takrat minilo že nekaj časa, a imam še vedno lepe spomine, predvsem na proge za hitre discipline, ki so mi bile res všeč,«" je nagrado pospremila Drevova, ki že gleda na naslednje veliko tekmovanje, zimske olimpijske igre gluhih leta 2019.

Za Marina Kegla pa je takšna nagrada prva, potem ko je pred tremi leti dobil priznanje za mladega športnika. Letošnjo nagrado je dobil za nastop na olimpijadi gluhih v turškem Samsunu, kjer je v posamični konkurenci končal na četrtem mestu.

»Presenečen sem, da sem dobil to priznanje. Na olimpijske igre pa nimam najlepšega spomina, saj sem bil v finalu oškodovan,« je dejal letošnji športnik leta. V družini Kegl sicer vse podrejajo njegovi karieri, njegov oče in trener Darko Kegl pa pravi, da bodo vztrajali na začrtani poti kljub razočaranju v Turčiji. Poleg nastopa v Samsunu ima Kegl, dvakratni mladinski evropski prvak, v svoji karieri že več kot 30 turnirskih zmag.

V ekipni konkurenci so letos nagrado podelili mešani ekipi v showdownu, namiznem tenisu za slepe in slabovidne, v kateri so bili Peter Zidar, Sanja Kos, Tanja Oranič in Denis Repa. Na SP v švedskem Handenu je Slovenija osvojila tretje mesto. Nagrado za mladega športnika so letos podelili namiznoteniškemu igralcu Luki Trtniku.