Mike Tyson bo sadil marihuano

Industrija indijske konoplje v Kaliforniji letno obrne približno 1,6 milijarde dolarjev.
Objavljeno
03. januar 2018 09.32
Tyson Story Boxing
A. V., STA
A. V., STA
Los Angeles - Potem ko je Kaliforniji dovolila uporabo in vzgojo marihuane v rekreativne namene, je nekdanji svetovni boksarski prvaka Mike Tyson napovedal, da bo s partnerji odprl plantažo marihuane. Kot je povedal, bo na 40 hektarjih površine na takoimenovanem Tyson Ranchu 60 kilometrov jugozahodno od Death Valleyja vzgajal 'travo' za zdravstvene potrebe.

Nov kalifornijski zakon, ki je bil izglasovan na referendumu 2016, dovoljuje osebam starejšim od 21 let posedovanje, prevoz, nabavo, uporabo in distribucijo do 28,5 gramov marihuane oziroma osem gramov koncentrirane marihuane.

V skladu z istim zakonom lahko vsaka oseba vzgoji do šest bilk marihuane, vendar te ne smejo rasti na javnem mestu, prav tako pa konzumacija marihuane ni dovoljena v javnosti.

Kaliforniji je sedma ameriška zvezna država ob Aljaski, Koloradu, Oregonu, Wisconsinu, Massachussetsu in Washingtonu DC, ki dovoljuje uporabo marihuane v rekreativne namene. V Kaliforniji je sicer uporaba marihuane za medicinske potrebe dovoljena že od 1996.

Industrija indijske konoplje v Kaliforniji letno obrne približno 1,6 milijarde dolarjev, z novim zakonom pa naj bi ta številka do leta 2020 poskočila na 6,4 milijarde dolarjev.