Mladi Finec po dramatičnem finišu do zmage na Hrvaškem

Kalle Rovanperä je za slabih pet sekund prehitel Estonca Otta Tänaka, slovenski posadki reli za svetovno prvenstvo končali na 27. oziroma 30. mestu.
Fotografija: Finski as Kalle Rovanperä je bil najhitrejši na Hrvaškem. FOTO: Damir Senčar/AFP
Odpri galerijo
Finski as Kalle Rovanperä je bil najhitrejši na Hrvaškem. FOTO: Damir Senčar/AFP

Finski dirkač Kalle Rovanperä (toyota yaris) je po dramatičnem finišu vendarle osvojil prvo mesto na reliju za svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Tako je slavil drugo letošnjo in skupno četrto zmago med elito.

Rovanperä, ki je po prvem dnevu vodil že za več kot minuto prednosti, je imel na koncu vsega 4,3 sekunde naskoka pred drugouvrščenim Estoncem Ottom Tänakom (hyundai i20), tretjeuvrščeni Belgijec Thierry Neuville (hyundai i20) pa je za finskim zmagovalcem, ki se je še utrdil na vrhu skupne razvrstitve, zaostal za 2:21,0 minute.

Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Irec Craig Breen (ford puma, + 3:07,3), peti je bil Valižan Elfyn Evans (toyota yaris, + 3:46,0), šesti pa Japonec Takamoto Kacuta (toyota yaris, + 8:08,5).

Slovenski posadki Aljoša Novak-Uroš Ocvirk (škoda fabia evo, + 31:49,8) in Darko Peljhan-Matej Čar (škoda fabia, + 38:10,8) sta zasedli 27. oziroma 30. mesto.

Naslednji reli za svetovno prvenstvo bo med 19. in 22. majem na Portugalskem.

Preberite še:

Komentarji: