Mladi kajakaši srebrni v Bratislavi

Na mladinskem SP v slalomu na divjih vodah so Martin Srabotnik, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič poskrbeli za srebro.

Objavljeno
23. julij 2017 19.07
N. Gr.
N. Gr.
Bratislava - Kajakaši Martin Srabotnik, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič so zadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Bratislavi poskrbeli za novo kolajno slovenskega kajakaštva. V konkurenci do 23 let so zaostali le za Nemci in se veselili srebrne kolajne.

Če bi slovenski kajakaši imela le en dotik manj, bi lahko slavili naslov ekipnih svetovnih prvakov do 23 let. Na koncu so s štirimi kazenskimi sekundami za ekipo Nemčije, ki je osvojila naslov prvakov, zaostali za 83 stotink sekunde. Francozi so bili tretji.

»Sama vožnja je bila zelo dobra, škoda teh dveh dotikov. Na koncu smo zadovoljni s prikazanim v ekipnih vožnjah. Zmeraj smo bili ena izmed najhitrejših ekip na prvenstvih, ampak so se nam dogajale manjše napake, tako da smo potem po navadi končali na petem, šestem mestu. Letos se nam je 'poklopilo',« je povedal Vid Kuder Marušič.

Kanuistke Nina Bizjak, Alja Kozorog in Lea Novak so imele nekaj težav v zgornjem delu proge, a so jih uspešno rešile in na koncu s štirimi kazenskimi sekundami, dodanimi k njihovemu končnemu času, zasedle peto mesto. Zmagale so prve favoritinje Britanke pred Čehinjami in Špankami.

Prav tako peto mesto so osvojili tudi Tine Kancler, Lan Tominc in David Rozman v mladinski konkurenci kajakašev. Imeli so dva dotika, za bronasto kolajno pa so zaostali za dobre štiri sekunde. Zmagali so Nemci, pred Španci in Čehi.

Avgusta mladince in mlajše člane čaka še evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki bo v nemškem Hohenlimburgu.