Močne padavine prestavile štart v Silverstonu

Prireditelji 13. dirke SP v razredu moto gp so začetek sprva premaknili na zgodnejši termin (12.30), a so vozniki ostali v garaži.
Fotografija: Tito Rabat je potegnil najkrajšo. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Tito Rabat je potegnil najkrajšo. FOTO: Oli Scarff/AFP

Silverstone – Današnja velika nagrada Velike Britanije v slovitem Silverstonu, dvanajsta dirka svetovnega prvenstva v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp, bi se morala, kot je običajno, začeti ob 14. uri po srednjeevropskem času (oziroma ob 13. uri po lokalnem), vendar se ne bo. Prireditelji so se namreč ob upoštevanju vremenske napovedi, ki v tem času dopušča možnost hujših nalivov, odločili, da bo štart uro in pol prej od sprva predvidenega – torej že ob 12.30 po slovenskem času.

Toda mokra in spolzka steza tudi tedaj ni dopuščala varne vožnje, zato so dirkači ostali v garaži, po progi se je vozil zgolj varnostni avto, ki je potrdil pravilnost odločitve o še eni prestavitvi štarta na poznejši termin, morda celo na jutri.


Stegnenica, golenica in mečnica


Padavine so sicer pričakovane ves dan, najmočnejše pa ravno okrog 14. ure. V spremembo prvotnega urnika so prireditelje prisilili tudi številni padci na spolzkih treningih, najhuje pa jo je na četrtem odnesel Tito Rabat z ducatijem, saj je vanj – med umikanjem z mesca padca – priletel hondin motocikel Italijana Franca Morbidellija, pri čemer je nesrečni Španec utrpel trojni zlom desne noge (stegnenince, golenice in mečnice) in po takojšnji uspešni operaciji najverjetneje tudi že predčasno zapečatil letošnjo sezono.


 

Komentarji: