Na Hrvaškem se je smrtno ponesrečil eden najboljših dirkačev v reliju

Na testiranju pred bližnjo dirko za svetovno prvenstvo v naši soseščini je bilo za Irca Craiga Breena usodno silovito trčenje v drevo.
Fotografija: Craig Breen je že lani opozarjal nad nevarnimi cestami na Hrvaškem. FOTO: Micke Fransson/AFP
Odpri galerijo
Craig Breen je že lani opozarjal nad nevarnimi cestami na Hrvaškem. FOTO: Micke Fransson/AFP

Vrhunski irski dirkač Craig Breen se je danes smrtno ponesrečil med testiranjem pred relijem za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, ki bo med 20. in 23. aprilom. Žalostno novico so sporočili iz njegovega moštva Hyundai.

Kot poroča Hrvaška tiskovna agencija (HINA), se je nesreča zgodila ob 12.40 na lokalni cesti v kraju Lobor. Po prvih podatkih hrvaške policije je 33-letni voznik iz Waterforda v nesreči umrl, njegov sovoznik (James Fulton) pa ostal nepoškodovan. Nesreča se je zgodila, ko je dirkalnik zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Medtem policijska preiskava še poteka, zaradi česar še ni uradnih informacij.

Neuradne podatke so popoldne potrdili pri Hyundaiju. Na družbenem omrežju twitter je korejska ekipa sporočila, da se je Breen smrtno ponesrečil, sovoznik James Fulton pa ni bil poškodovan.

Pri Hyundaiju so izrazili sožalje družini in prijateljem ter dodali, da tragičnega dogodka za zdaj ne bodo več komentirali.

Craig Breen si je februarja letos na reliju za svetovno prvenstvo na Švedskem pridirkal drugo mesto. FOTO: Micke Fransson/AFP
Craig Breen si je februarja letos na reliju za svetovno prvenstvo na Švedskem pridirkal drugo mesto. FOTO: Micke Fransson/AFP

Breen je nastopil na 81 relijih za svetovno prvenstvo, na katerih si je pridirkal osem uvrstitev na zmagovalni oder. Nazadnje je na njem stal pred dvema mesecema, ko se je na dirki na Švedskem veselil drugega mesta.

Preberite še:

Komentarji: