Na Kitajskem odpovedali številna športna tekmovanja

Tudi nogometni turnir v Avstralijo, košarkarski turnir v Srbijo.

Objavljeno
27. januar 2020 17.11
Posodobljeno
27. januar 2020 17.22
Predsednik MOK Thomas Bach je sporočil, da bodo iz kitajske prestavili številne kvalifikacijske turnirje za olimpijske igre v Tokiu. FOTO: AFP
STA
STA
Koronavirus, ki je zdravstveno ohromil Kitajsko, vpliva tudi na športno dogajanje. Vse več športnih tekmovanj in mednarodnih dogodkov v tej držav namreč odpovedujejo, po novem tam ne bo niti kolesarske dirke po provinci Hainan niti kvalifikacij košarkaric za olimpijske igre v Tokiu.


Turnirji v Avstralijo, Srbijo, Jordanijo, Kirgizistan, ...


Krovna mednarodna zveza Fiba je olimpijski košarkarski kvalifikacijski turnir za ženske prestavila iz Kitajske v Srbijo. Termin ostaja isti, od 6. do 9. februarja, a bo po novem prizorišče Beograd namesto kitajskega Foshana. V srbski prestolnici so bili že pred tem gostitelji enega od štirih takšnih turnirjev, zdaj bodo v Srbiji igrale še košarkarice Kitajske, Velike Britanije, Južne Koreje in Španije. Preostala kvalifikacijska turnirja bosta v francoskem Bourgesu in belgijskem Ostendeju.

Kvalifikacije nogometašic so s Kitajske prestavili v Avstralijo, za zdaj pa na koledarju še ostaja smučarsko prizorišče Yanqing, kjer so za 15. in 16. februar načrtovane moške tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

image
Koronavirus je načel tudi sistem športnih tekmovanj na Kitajskem, saj se hitro širi po Kitajskem in okoliških državah. FOTO: Delo


Mednarodni olimpijski komite je že pred dnevi sporočil, da bo kvalifikacijsko boksarsko tekmovanje za igre iz Wuhana prestavljeno v jordanski Amman. Mednarodna kolesarska zveza Uci pa je že odpovedala dirko po provinci Hainan, ki bi morala biti med 23. februarjem in 1. marcem. Dirko bodo morda, če bo to dopuščal koledar tekmovanj, izvedli pozneje. Prestavili pa so tekme teniškega pokala Fed, namesto Kitajske bo tekmovanje s Kitajsko, Tajvanom, Južno Korejo, Indijo in Kirgizistanom zdaj gostil slednji.