Na kratko: Mačkovšek v Celju vsaj še do leta 2020

V kitajski nogometni ligi bodo odslej na najpomembnejših tekmah piskali uveljavljeni evropski in južnoameriški sodniki.

Objavljeno
12. oktober 2017 16.54
J. P.
J. P.

Slovenski rokometni reprezentant Borut Mačkovšek je podaljšal zvestobo dosedanjemu doledajalcu Celju Pivovarni Laško do leta 2020. Za pivovarje je zbral 168 nastopov in prispeval 548 zadetkov. »V Celju se - tako jaz kot družina - počutimo najbolje, tu imamo prijatelje, razmere za delo so vrhunske. Kot ekipa smo res odlična 'klapa', fantastično se razumemo, dobro delujemo na igrišču, imamo odličnega trenerja, ki mi zaupa. V Celju sem se vedno počutil zaželenega, ljudje imajo radi mene, jaz njih, zato sem še toliko bolj vesel, da ostajam,« je zatrdil 25-letni izolski dvometraš.

iNado bi Rusom prižgal rdečo luč

Izvršni direktor Inštituta nacionalnih protidopinških agencij (iNado), Kanadčan Joseph de Pencier, je Mednarodni olimpijski komite (MOK) pozval, naj ruskim športnikom prižge rdečo luč za udeležbo na olimpijskih igrah prihodnje leto v Pjongčangu, enako kot je storil lani za poletne igre v Riu, poroča STA. V nasprotnem primeru predlaga, naj MOK pravočasno preveri ruske športnike in se prepriča o njihovi čistosti. »Proti njim tečejo številne preiskave, sledi še veliko obravnav. Ne morem zagotoviti, da bodo Rusi v Južni Koreji čisti in zaradi sistematičnega dopinga ne bodo imeli prednosti pred ostalimi. Zato bi bila izključitev prava poteza,« je prepričan De Pencier.

V kitajski ligi tudi evropski sodniki

Kitajska nogometna liga je zadnja leta z denarjem premamila že mnoge zvezdnike, po novem pa bodo tamkajšnje najpomembnejše dvoboje tudi sodili uveljavljeni evropski ali južnoameriški delilci pravice, testno pa bodo vključili še sodnika, zadolženega za ogled spornih položajev s pomočjo videoposnetka. Že ta konec tedna bosta tako v pogonu Šved Jonas Eriksson in Francoz Tony Chapron. »Ne želimo zgolj dvigniti ravni sojenja, temveč želimo tudi, da se naši sodniki od njih kaj naučijo,« so sporočili iz kitajske zveze.

Pretepaču Constantinu 14-mesečna prepoved

Predsednik švicarskega nogometnega prvoligaša Siona, Christian Constantin, ne bo smel 14 mesecev opravljati nikakršnih nogometnih fukncij niti obiskovati tekem, obenem bo moral plačati še 100.000 švicarskih frankov kazni, ki si jo je prislužil zaradi napada na strokovnega komentatorja nacionalne televizije. Po ligaškem dvoboju z Luganom je komentator, nekdanji selektor Rolf Fringer, Constantina označil za vase zagledanega moža brez čustev, kar je funkcionarja tako razjezilo, da ga je položil na tla in še brcnil.

Wigginsov rekord v nevarnosti

Nizozemski kolesar Dion Beukeboom je za prihodnje leto napovedal naskok na svetovni rekord v vožnji na eno uro, ki si ga s 54,526 kilometra od predlanskega junija lasti Britanec Bradley Wiggins, olimpijski zmagovalec v kronometru in leta 2012 najhitrejši na Touru. Natančen datum poskusa, ki bo potekal v mehiškem Aguascalientesu, še ni znan. »Ne delam si utvar, da sem boljši kolesar od Wigginsa, ki pa rekorda ni postavil v idealnih razmerah. Jaz ga bom napadel na veliki nadmorski višini in verjamem, da ga lahko premagam,« je prepričan 28-letni dvakratni evropski prvak v zasledovalni vožnji na dirkališču.

Do leta 2023 bo zaslužil 148 milijonov

Kanadski košarkarski as Andrew Wiggins, predlanski najboljši novinec v severnoameriški ligi NBA, je podpisal novo pogodbo z dosedanjim delodajalcem Minnesoto, po kateri bo do konca sezone 2022/23 zaslužil 148 milijonov dolarjev. »Zelo sem vesel, da bom kariero nadaljeval pri Volkovih. V zadnjih sezonah smo igrali dobro, toda najboljše šele prihaja,« je poudaril 22-letnik, ki je v minuli sezoni povprečno na dvoboj prispeval po 23,6 točke, štiri skoke in 2,4 podaje.