Na podelitvi priznanj FIA vse oči uprte v opitega Kimija (VIDEO)

Finski dirkač formule 1 na sinočnji slavnostni prireditvi v St. Peterburgu še zdaleč ni bil tako zadržan kot običajno.
Fotografija: Kimi Räikkönen je s svojim zabavljaškim nastopom zasenčil vse. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
Odpri galerijo
Kimi Räikkönen je s svojim zabavljaškim nastopom zasenčil vse. FOTO: Anton Vaganov/Reuters

St. Peterburg – Na sinočnji slovesni podelitvi nagrad najboljšim dirkačem v pravkar končani sezoni Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) v St. Peterburgu osrednja vloga ni pripadla svetovnemu prvaku v formuli ena, Mercedesovemu Britancu Lewisu Hamiltonu, temveč tretjeuvrščenemu Fincu Kimiju Räikkönenu, ki bo v novi sezoni ferrarijev sedež zamenjal za sauberjevega. Le redko je namreč »ledenega Finca« videti tako razigranega in dobrovoljnega kot tokrat, javnost pa si je po ogledu videoposnetka, ki je v hipu postal spletna uspešnica, enotna, da je Kimi pred podelitvijo nekoliko pregloboko pogledal v kozarec.


Vihravo in opotekaje


Räikkönen je na oder prišel vihravo in rahlo opotekaje, se izmuznil podeljevalcu, ki ga je želel ustaviti, nato pa objel dosedanjega moštvenega kolega, Nemca Sebastiana Vettla, ki je čakal na pokal za drugo mesto v sezoni svetovnega prvenstva. Obenem je pozdravljal občinstvo z mahanjem in dvignjenim palcem, s čimer je »prisilil« voditeljico prireditve, da je dogajanje na odru komentirala z besedami »Kimi je očitno danes že malo užival«. Nato je v sproščenem klepetu zabaval in objemal še serijskega svetovnega prvaka v reliju, Francoza Sebastiena Ogierja, pa tudi ko se je vračal z odra, je imel Finec pri preskoku ograje nekaj težav z ravnotežjem.

Nekam sumljivo dobre volje je bil. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
Nekam sumljivo dobre volje je bil. FOTO: Anton Vaganov/Reuters


12 dni zapored pijan


Da Kimi rad zvrne kak kozarček ali tri preveč, ni nobena skrivnost, navsezadnje je o svojih težavah z alkoholom v nedavno izdani avtobiografiji iskreno pisal tudi sam, češ da je imel v preteklosti dostikrat obdobja, ko se ni mogel upreti opojnim hlapom, najhuje pa je bilo leta 2012, ko je bil med dvema dirkama dvanajst dni zapovrstjo pod vplivom alkohola.

Preberite še:

Komentarji: