Na svetovnih igrah bodo najvišje merili slovenski plezalci

Na največjem tekmovanju neolimpijskih športov, ki ga bo v drugi polovici meseca gostil Vroclav, tudi 16 Slovencev.

Objavljeno
11. julij 2017 15.57
J. P.
J. P.

Ljubljana - Na svetovnih igrah neolimpijskih športov, ki jih bo med 20. in 30. julijem gostil Vroclav, bo med 4000 udeleženci iz 111 držav, ki se bodo merili v 31 panogah, tudi močna 16-članska slovenska zasedba, ki bo pod našo zastavo nastopala v šestih športih - športnem plezanju, balinanju, lokostrelstvu, džudžicuju, tajskem boksu in akrobatskem plesu.

Najmočnejša bodo plezalna »orožja«, Janja Garnbret, Domen Škofic in Mina Markovič, ki je pred štirimi leti poskrbela za težavnostno zlato v Caliju. V lokostrelstvu bodo tekmovale Toja Ellison, Ana Umer in Tina Gutman, v balinanju Laura Škoberne, Nina Volčina in Anže Petrič, v tajskem boksu Rok Eršte, v džudžicuju Benjamin Lah, Tim Toplak, Patricija Delač in Sara Besal, v akrobatskem rokenrolu pa Tina Rabič in Franci Pevc.

Doslej so slovenski športniki z iger domov prinesli dvanajst kolajn, od tega štiri zlate, sedem srebrnih in eno bronasto. Z najžlahtnejšimi odličji so se poleg Markovičeve doslej okitili še jadralni padalec Matjaž Ferarič v natančnem pristajanju, balinarka Nina Sodec v hitrostnem zbijanju in še ena športna plezalka Maja Vidmar v težavnosti.