Napoved športnih dogodkov: četrtek, 25. junij

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za četrtek, 25. junija 2015.

Objavljeno
24. junij 2015 19.00
jer_judo
Delo.si
Delo.si

Evropske igre

Jutri bodo na krstni izvedbi evropskih iger v Bakuju začeli tudi judoisti, od katerih se v slovenskem taboru ogromno pričakuje. V moški konkurenci bodo nastopili Matjaž Trbovc (do 60 kg), Adrian Gomboc in Andraž Jereb (do 66 kg), pri dekletih pa Kristina Vršič (do 48 kg), Petra Nareks (do 52 kg) in Vlora Bedžeti (do 57 kg).

V osmini finala bodo nadaljevali tudi košarkarice in košarkarji v igri na en koš, znova bodo v bazen skočili mladi slovenski plavalci, zaključni nastop v mešanih dvojicah pa čaka tudi badmintonski par Kajo Stankovič in Primoža Flisa.

Tenis

Na turnirju WTA v Eastbournu je slovenska predstavnica Polona Hercog že izpadla v posamični konkurenci, zato pa imamo v ognju še Katarino Srebotnik v konkurenci dvojic v kombinaciji s Francozinjo Caroline Garcia. Moški se te dni merijo na turnirju ATP v Nottinghamu.

Nogomet

Južnoameriško prvenstvo, Copa America, se je iz skupinskega dela prevesilo v izločilne boje, ki jih začenja jutrišnji (ob 1.30) prvi četrtfinalni obračun med gostiteljem Čilom in favoriziranim Urugvajem, še vedno najuspešnejšim moštvom tega tekmovanja s 15 dosedanjimi lovorikami.

Jutri pa bo na sporedu tudi nekaj prijateljskih klubskih dvobojev, pari so: Dinamo Moskva - Anži Mahačkala (11.30), Nordsjælland - AIK (14), Admira Mödling - Concordia Chiajna, Terek Grozni - Spartak Trnava, Toulouse - Sociedad (vse 18).

Košarka

Na ženskem evropskem prvenstvu na Madžarskem bosta jutri na sporedu še preostala dva četrtfinalna obračuna. Branilke naslova Španke se bodo ob 18. uri pomerile s Črnogorkami, finalistke zadnjega eurobasketa Francozinje pa ob 20.30 z zmagovalkami izpred štirih let Rusinjami.

Vaterpolo

V vaterpolski svetovni ligi v Italiji bodo jutri na sporedu tekme zadnjega, tretjega kola skupinskega dela. V skupini A se bodo Madžari udarili z Brazilci (ob 17.20) in Kitajci s Hrvati (18.40), v skupini B pa bodo Avstralci izzivali Srbe (ob 16. uri), Američani pa gostitelje Italijane (ob 20. uri).

Motokros

Praznični četrtek na slovenskih tleh bo obogatila preizkušnja motokrosističnega državnega prvenstva v Mačkovcih, na kateri bosta nastopila tudi oba mednarodna uveljavljena dirkača Klemen Gerčar in Tim Gajser.