Nareksova do zmage, na stopničkah tudi Gomboc

Slovenski judoisti se ta konec tedna borijo na prvi mednarodni tekmi v Tuniziji in so zaenkrat zelo uspešni.

Objavljeno
17. januar 2015 18.20
17.6.2012 Celje, Slovenija. Slovenska judoistka Petra Nareks med borbo z ukrajinsko predstavnico. Evropski pokal za clane in clanice v judu.FOTO:JURE ERZEN/Delo
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Tunis - Petra Nareks je novo judoistično sezono začela z zmago v kategoriji do 52 kilogramov. Na mednarodni tekmi v Tuniziji, kjer se ta konec tedna borijo slovenski judoisti, je bil uspešen tudi Adrian Gomboc, ki je v kategoriji do 66 kilogramov osvojil tretje mesto.

Nareksova je najprej premagala Alžirko Djazio Haddad in Francozinjo Aurelio Issoumailo, v polfinalu je bila boljša od Belgijke Ilse Heylen, v boju za prvo mesto pa še od Finke Jaane Sundberg.

Gomboc je bil v prvem kolu prost, nato pa je premagal Maročana Rachida El Kadirija in Francoza Dimitrija Dragina. V polfinalu je moral premoč priznati še enemu Francozu Julienu Ottavianu, v borbi za tretje mesto pa je ugnal Rusa Islama Kametova. Kametov je bil prvi nasprotnik Andraža Jereba, ki je izgubil in ostal brez uvrstitve.

Vlora Beđeti je v kategoriji do 57 kilogramov osvojila sedmo mesto, odločilna sta bila poraza proti Španki Jaione Equisoain in Nemki Violi Waechter v repasažu. Andreja Leški je v isti kategoriji najprej premagala Tunizijko Sindo Mansouri, nato pa je izgubila proti Britanki Nekodi Smythe Davis in ostala brez uvrstitve.

Brez nje je ostal tudi Igor Potparič v kategoriji do 73 kilogramov, ki je izgubil prvi boj proti Francozu Ludovicu Cavalleriju.

Jutri bodo na tatamije stopili še Jesenko Četić (do 81 kilogramov), David Kukovica (do 90 kilogramov), Klara Apotekar (do 78 kilogramov), Patricija Brolih in Anka Pogačnik (obe do 70 kilogramov).