Maratoni odpadajo

Zaradi pandemije novega koronavirusa so organizatorji odpovedali maratona v New Yorku in Berlinu.

Objavljeno
24. junij 2020 17.29
Posodobljeno
24. junij 2020 18.53
(FILES) In this file photo runners cross the Verrazzano-Narrows Bridge during the 2019 TCS New York City Marathon in New York on November 3, 2019. - New York's famed marathon planned for November 1, 2020 has been cancelled due to the coronavirus pandemic, organizers said June 24, 2020. Calling the cancellation ”incredibly disappointing,” Michael Capiraso, head of the New York Road Runners organization, said ”it was clearly the course we needed to follow from a health and safety perspective.” (Photo by Johannes EISELE / AFP) Foto Johannes Eisele Afp
STA
STA
Ljubljana - Organizatorji newyorškega maratona, po nastopajočih najbolj številčnega maratona na svetu, so danes odpovedali prireditev zavoljo pandemije novega koronavirusa. Tekaška prireditev bi morala biti na sporedu 1. novembra, a so jo zaradi pomislekov glede zagotavljanja varnosti in zdravja tekmovalcev ter ostalih tekačev odpovedali.

Tistim, ki so bili registrirani za tek, bodo 15. julija sporočili možnosti za povrnitev stroškov ali možnosti za nastopanje v letu 2021.
Drugič v zgodovini maratona se bo zgodilo, da prireditve v koledarskem letu ne bo. Nazadnje leta 2012, ko je prireditev odpadla zaradi orkana Sandy, ki je pustošil po vzhodni obali ZDA.

Lani je maraton v New Yorku končalo 53.508 tekačev in tekačic, kar je največ med vsemi doslej zbranimi podatki z maratonov.

Rzlog, da so organizatorji odpovedali maraton v Berlinu pa je ta, da niso mogli najti nadomestnega termina za 27. september, ko naj bi bil prvotno na sporedu, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili.