Nov hud udarec za slovensko reprezentanco pred odhodom v Minsk

Vrhunski judoistki Andreji Leški nastop na skorajšnjih evropskih igrah preprečila poškodba rame.
Fotografija: Andreja Leški bo zaradi poškodbe rame izpustila evropske igre v Minsku. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Andreja Leški bo zaradi poškodbe rame izpustila evropske igre v Minsku. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Zaradi poškodbe rame, ki jo je dobila na sklepnih pripravah v Poreču, je morala svoj nastop na evropskih igrah v glavnem mestu Belorusije tik pred zdajci odpovedati tudi Koprčanka Andreja Leški, ki je na lestvici svetovne zveze (IJF) v kategoriji do 63 kilogramov ta čas šesta, le tri mesta za prav tako v Minsku odsotno Tino Trstenjak.

»Zares sem žalostna, ker se zaradi poškodbe ne bom mogla boriti na evropskih igrah,« je sporočila 22-letna judoistka Bežigrada, ki si je letos na turnirjih za svetovni pokal izbojevala že tri kolajne v kategoriji do 63 kilogramov – bronasti na tekmovanjih za grand slam v Parizu in Düsseldorfu ter zlato na veliki nagradi v Marakešu.

To je nov hud udarec za slovensko reprezentanco, v kateri zdaj v Minsku ne bo obeh naših najboljših judoistk. Že prej se je namreč zaradi poškodbe kolena s seznama prečrtala tudi Tina Trstenjak. Na srečo pri olimpijski prvakinji iz Ria de Janeira 2016, ki že vadi po prilagojenem programu celjskega trenerja Marjana Fabjana, vsaj ne bo potrebna operacija. V slovenski paradni kategoriji do 63 kilogramov bo tako naše barve v beloruski metropoli branila zgolj mladinska evropska prvakinja Lia Ludvik.

Preberite še:

Komentarji: