Nov imeniten nastop Pie Babnik

Na turnirju evropske serije v Madridu se je najboljša slovenska igralka golfa izkazala s tretjim mestom.
Fotografija: Pia Babnik je znova potrdila svojo nadarjenost. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Pia Babnik je znova potrdila svojo nadarjenost. FOTO: Toby Melville/Reuters

Najboljša slovenska igralka golfa Pia Babnik je dosegla nov izjemen uspeh. Na turnirju evropske serije v Madridu (z nagradnim skladom 300.000 evrov) je osvojila tretje mesto in tako ponovila uvrstitev, s katero je navdušila na svojem zadnjem odigranem turnirju v začetku aprila – prvem majorju sezone v Kaliforniji.

Osemnajstletna Ljubljančanka, ki na svetovni lestvici profesionalnih igralk zaseda 49. mesto, si je po zgodovinskem podvigu pred dobrim mesecem vzela premor za študijske obveznosti. Na turnirju Comunidad de Madrid je zaostala le za domačo zmagovalko Ano Pelaez, ki je slavila prvo zmago na evropski turneji, in Švedinjo Linneo Ström.

Španska igralka je zmagala s 23 udarci pod parom igrišča oziroma šestimi manj od Švedinje, Babnikova, ki si je tretje mesto delila s tremi tekmicami, pa je turnir končala z rezultatom minus 15. Ljubljanska najstnica je v štirih dneh naredila sedemnajst birdiejev (71, 66, 69, 67), edina dva udarca pa je izgubila uvodni dan na zadnjem igralnem polju.

»Sleherna uvrstitev med prvih deset je vrhunski rezultat, če je kaj več, pa toliko bolje. Uživala sem na igrišču, le na zadnji luknji prvega dne sem izgubila eno žogico. Nato sem se odlično reševala in zabeležila novo visoko uvrstitev, s katero sem ohranila mesto med prvimi petdesetimi igralkami na svetu,« je izjavila Babnikova, ki bo izpustila naslednji turnir evropske turneje na Tajskem, med 19. in 21. majem pa jo čaka turnir Jabra Open ob Ženevskem jezeru, kjer je lani slavila prvo zmago na evropski turneji.

Preberite še:

Komentarji: