Novi odbojkarski selektor bo Alberto Giuliani

Sloviti italijanski strokovnjak je svojčas že vodil tudi slovaško reprezentanco, v tej sezoni je trener Halkbanka iz Ankare.
Fotografija: V tej sezoni Alberto Giuliani pri Halkbanku trenira tudi Alena Šketa (levo). FOTO: CEV
Odpri galerijo
V tej sezoni Alberto Giuliani pri Halkbanku trenira tudi Alena Šketa (levo). FOTO: CEV

Ljubljana – Po poročanju dobro obveščenega italijanskega spletnega portala Volleyball.it bo novi selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance sloviti trenerski maček, 54-letni Alberto Giuliani, ki od lani vodi tudi turškega velikana, vodilnega prvoligaša in predstavnika v ligi prvakov (nima še zagotovljenega mesta v četrtfinalu), Halkbank iz Ankare, pri katerem si kruh služi tudi reprezentančni sprejemalec/korektor Alen Šket.


Predstavitev v nedeljo


Za Giulianija, ki ga bo Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) uradno predstavila v nedeljo, slovenska reprezentanca ne bo prva, v kateri bo sodeloval kot selektor, med letoma 2015 in 2016 je namreč sedel tudi že na slovaškem selektorskem stolčku, sicer pa si je trenerske izkušnje nabiral v domovini pri Cuneu, Macerati in Piacenzi. Bil je že tudi med kandidati za slovenskega selektorja v začetku leta 2013, ko je nato na vroči stolček sédel Luka Slabe.


Namesto Gardinija


Kot je znano, se je kot glavni kandidat za naslednika Srba Slobodana Kovača sprva omenjal Giampaolo Medei, nato pa je bilo domala že vse dogovorjeno z Andreo Gardinijem, ki pa se je tik pred zdajci – menda iz osebnih razlogov – premislil. Prvi mož OZS Metod Ropret je med iskanjem novega selektorja vseskozi poudarjal, da se, po pozitivni izkušnji z Andreo Gianijem, nagiba k italijanskemu strokovnjaku.

Komentarji: