Ob polnoletnosti na seznamu rekordnih 143 dirkačev iz Slovenije in tujine

Dirka šteje tudi za avstrijsko državno prvenstvo. Rekord proge je lani postavil Italijan Federico Liber.

Objavljeno
07. avgust 2019 07.28
Posodobljeno
07. avgust 2019 08.23
Kerstin Taus, ena od lanskih nastopajočih na GHD Lučine. FOTO: Zoran Abram 
A. I.
A. I.
V prihajajočem koncu tedna bo potekala že 18. Gorsko-hitrostna dirka Lučine. Del ceste med Gorenjo vasjo in Lučinami bodo zasedli dirkači iz Slovenije in tujine, rekordna lista prijav pa – kot obljubljajo organizatorji – obeta nepozabne boje in atraktivne vožnje.

Na letošnji dirki, ki šteje tudi za avstrijsko državno prvenstvo, je prijavljenih 143 voznikov iz različnih držav, pri tem organizatorji obljubljajo tudi osem predvozil, s katerimi poskušajo gledalcem pričarati nepozabno dirkaško izkušnjo.

Dirka ima velik pomen tako za lokalno kot tudi širšo skupnost, je na tiskovni konferenci včeraj poudaril župan občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež: »GHD Lučine je največji dogodek v Poljanski dolini in nasploh eden večjih dogodkov, zato je podpora občine zagotovljena.«

Organizatorji poskušajo to podporo vrniti nazaj, med drugim tudi z dobrodelno akcijo Podarimo dirkaški nasmeh, s katero zbirajo sredstva za osnovne šole v občini.

image
Eden redkih dizlov na GHD Lučine. FOTO: Zoran Abram


GHD Lučine je s svojo 3950 metrov dolgo progo atraktivna tudi za dirkače. Voznik Denis Savič: »Progo lahko štejemo kot zelo zahtevno, saj je zelo dinamična, razlike med najboljšimi pa so velikokrat zelo majhne, tako da si napak ne smeš privoščiti.« Absolutni rekord proge je lani postavil Italijan Federico Liber – 1:59,39 – s svojo Glorio G8P EVO.

Dirkaški praznik v Poljanski dolini se bo začel v petek s slavnostno povorko, na kateri se bodo na ogled ponudili dirkači s svojimi jeklenimi konjički, glavnina dogajanja pa bo v soboto in nedeljo – zadnji dan bosta vozila tudi dva avtobusa, s katerima se bodo lahko gledalci odpeljali na želeno mesto in si napasli oči ob atraktivnih vožnjah.

Za varnost bo seveda poskrbljeno, a kljub temu organizatorji prosijo obiskovalce, da upoštevajo navodila organizatorjev in varnostnikov ob progi.