Od Slovencev neporažen le še Žibrat

Prvi kvalifikacijski dan tekmovanja namiznoteniške svetovne serije na Otočcu tri zmage za slovenske predstavnike.

Objavljeno
02. junij 2016 09.18
vidic žibrat
Janez Porenta
Janez Porenta

Otočec - Namiznoteniška svetovna elita se je po štirih letih premora, odkar je Velenje izpadlo iz elitnega koledarja, spet vrnila v Slovenijo, le da tokrat - od včeraj do nedelje - turnir svetovne serije gosti Otočec. V močni konkurenci bo med ženskami videti štiri igralke iz elitne svetovne deseterice in med moškimi tri igralce, manjkajo pa Kitajci in evropski prvak, Nemec Dmitrij Ovčarov, ki ga je bilo na prvotnem seznamu prijavljenih še najti.

V posamični konkurenci si je mesto v glavnem žrebu neposredno zagotovila tudi četverica slovenskih »loparčkov« (Manca Fajmut, Alex Galič, Bojan Tokič, Darko Jorgič), preostalih 15 je včeraj začelo kvalifikacije, v katerih pa so gledalci (včeraj se jih je zbralo več od pričakovanj) na Otočcu videli zgolj tri domače zmage.

Neporažen je ostal zgolj bundesligaš Jan Žibrat, ki je pričakovano gladko, s 4:1 (-12, 7, 6, 6, 8), odpravil dosti nižje rangiranega Madžara Gergelyja Sabjana. Enkrat je bil uspešen tudi 37-letni soboški veteran Mitja Horvat, ki je kljub zaostanku z 1:3 v nizih naposled odpravil Danca Clausa Nielsena s 4:3 (-5, 1, -9, -8, 8, 4, 6), nato pa z 2:4 (-9, -7, -8, 9, 6, -3) pokleknil pred Belgijcem Martinom Allegrom. V ženski konkurenci je bila uspešna edino Ivana Zera, ki je po uvodnem porazu z 0:4 (-3, -2, -5, -1) proti Tajvanku Chia-Hsuan Lin v drugo s 4:0 (4, 9, 6, 9) odpravila predstavnico San Marina Letizio Giardi.