Od Slovencev v polfinalu le Jernej Kruder

V kvalifikacijah balvanov na svetovnem prvenstvu na Japonskem izpadli Anže Peharc, Domen Škofic in Gregor Vezonik.
Fotografija: Jernej Kruder si je v drugi kvalifikacijski skupini priplezal osmo mesto. FOTO: Luka Fonda
Odpri galerijo
Jernej Kruder si je v drugi kvalifikacijski skupini priplezal osmo mesto. FOTO: Luka Fonda

Ljubljana – Slovenske reprezentantke v športnem plezanju so bile na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju v nedeljo precej bolj uspešne v kvalifikacijah kot danes njihovi kolegi. Janja Garnbret je v svojem šampionskem slogu navdušila kot edina v konkurenci, ki je preplezala vseh pet vrhov v prvem poskusu, v jutrišnji polfinale pa so napredovale še Lučka Rakovec, Mia Krampl in Urška Repušič.

Pri moških pa je bila bera precej skromnejša. Nastop v jutrišnjem polfinalu si je s 15. mestom kvalifikacij zagotovil le Jernej Kruder. Celjan si je v drugi kvalifikacijski skupini priplezal osmo mesto. Od petih balvanskih problemov je rešil dva in osvojil tako imenovano cono, vrha smeri pa ni dosegel.

Anže Peharc je za drobec zgrešil napredovanje, v polfinale napreduje 20 tekmovalcev, on pa je bil 21. Domen Škofic , ki veliko več stavi na težavnost, je zasedel 27. mesto, Gregor Vezonik, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku zablestel z bronasto kolajno, pa je kvalifikacije končal kot 39.

Najbolje sta v prvenstvo na Japonskem štartala domači reprezentant Jošijuki Ogata in Čeh Adam Ondra, ki sta si v kvalifikacijah delila prvo mesto.

Preberite še:

Komentarji: