Odpoved Wimbledona navrgla 114 milijonov evrov

Ker so prireditelji najznamenitejšega teniškega turnirja na travi pametno plačevali zavarovalnino od leta 2003, ko je izbruhnil virus sarsa, bo njihova blagajna kljub letošnji odpovedi polna.
Fotografija: Previdnost in modrost vodilnih mož teniškega All England Cluba se je krepko obrestovala. FOTO: EPA
Odpri galerijo
Previdnost in modrost vodilnih mož teniškega All England Cluba se je krepko obrestovala. FOTO: EPA

Wimbledon je eden od 34 teniških turnirjev, ki so odpadli zaradi koronavirusne krize, a hkrati edini, ki bo kljub temu prejel nekaj denarja v blagajno. Zahvaljujoč zavarovanju za primer pandemije mu bo zavarovalnica izplačala 114 milijonov evrov.

Vodilni iz All Englanda Cluba so primer pandemije v zavarovanje vključili leta 2003 ob izbruhu virusa sars, vsako leto pa so morali za to odšteti 1,7 milijona evrov zavarovalnine, poroča britanski dnevnik The Times.

Preostala dva velika slama v tenisu – Roland Garros je s konca maja in začetka junija preložen na september, OP ZDA pa je na sporedu konec avgusta – podobnega zavarovanja nimata, zato jima v primeru odpovedi grozi finančna luknja v višini 250 milijonov evrov.

V Teniški zvezi Velike Britanije, ki je organizator turnirja v Wimbledonu, so napovedali, da bodo del vsote od zavarovalnine – bolj natančno 23 milijonov evrov – razdelili klubom, turnirjem, sodnikom, igralcem in preostalim, ki jih je prizadela pandemija novega koronavirusa.

Komentarji: