Okužbi med srenjo formule 1

Po uvodni dirki sezone dva pozitivna izvida pri testiranju koronavirusa, obeh okuženih ni bilo več na drugi tekmi v Avstriji.
Fotografija: Številni po svetu so se razveselili začetka sezone v formuli 1, zdaj upajo, da ne bo zapletov, potem ko sta bila dva od navzočih na premieri okužena s koronavirusom. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Številni po svetu so se razveselili začetka sezone v formuli 1, zdaj upajo, da ne bo zapletov, potem ko sta bila dva od navzočih na premieri okužena s koronavirusom. FOTO: Joe Klamar/AFP

Številni ljubitelji dirk formule 1 za svetovno prvenstvo so dolgo čakali na uvod v sezono, ga le dočakali na Spielbergu na avstrijskem Štajerskem, kjer je bila nato en teden pozneje še predstava št. 2, zdaj se je karavana preselila v Budimpešto na še eno tradicionalno prizorišče. Toda namesto veselja v pričakovanju tretje dirke je udarila novica o dveh pozitivnih izvidih pri testiranju na koronavirus.

Kot so »čivknili« na twitterju iz uradne službe za stike z javnostjo pri formuli 1, na drugi dirki obeh okuženih ni bilo, imen pa vsaj zaenkrat niso razkrili. Sodeč po zapisih iz avstrijskih medijev so sicer v zadnjem tednu opravili kar 4992 testov med udeleženci premiere na Spielbergu, kjer sicer ni bilo navzočih gledalcev, brez teh pa bo seveda minil tudi prihajajoči spektakel na znamenitem Hungaroringu.

Preberite še:

Komentarji: