V olimpijski kolekciji z modnih pist v Rio

Slovenski olimpijci so se predstavili v uradnih oblačilih, v katerih bodo avgusta nastopali na OI v Riu de Janeiru.

Objavljeno
15. april 2016 14.42
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Ob obisku predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomasa Bacha v Ljubljani je Olimpijski komite Slovenije (OKS) prvič predstavil tudi olimpijsko kolekcijo oblačil, ki jih bodo slovenski športniki nosili letos na OI v Riu. Po modni pisti so se sprehodili tudi nekateri športniki, med njimi kanuista Luka Božič in Sašo Taljat, judoist Rok Drakšič, atletinji Tina Šutej in Maja Mihalinec ter rokometaš Darko Cingesar.

Znova bodo Slovenci nosili belo-modro-zeleno barvno kombinacijo opremljevalca Peak, oblikoval jo je Sandi Murovec. Osnovni motiv pri olimpijskih oblačilih predstavlja Triglav. Kolekcijo sestavljajo nacionalni komplet, oblačila za prosti čas in svečana oblačila. Na odprtju iger bodo Slovenci malce bolj športni, dekleta bodo prepoznavna z belimi jaknami, fantje pa z zelenimi.

»Olimpijsko vzdušje je že v nas. Mislim, da bomo naredili super vtis, v Riu nas ne bodo zgrešili in upam, da bomo tudi na tekmovanjih naredili tako dober vtis,« je na predstavitvi povedala Mihalinčeva. »Po igrah je običajno, da si z drugimi športniki izmenjamo kakšen kos oblačil, zato upam, da bodo imeli tudi drugi tako lepa oblačila kot mi,« je dejal Božič. Šutejeva poudarja pomembnost dobrega počutja: »Seveda je zelo pomembno, da se v teh oblačilih dobro počutiš, da si samozavesten, zato je fino, da je oprema takšna, kot je.«

Predsednik OKS Bogdan Gabrovec je na posebni modni reviji Bachu podaril slovensko navijaško majico, ob koncu dogodka, ki so ga popestrile brazilske plesne točke, pa so predstavili še slovensko olimpijsko maskoto - lisjaka Foksija.