Oranžni zmaji močni kot že deset let ne

ACH Volley za prihajajočo odbojkarsko sezono sestavil zelo kakovostno ekipo.

Objavljeno
10. september 2020 17.53
Posodobljeno
10. september 2020 17.53
Krepko okrepljeni oranžni zmaji želijo v novi sezoni obilo lovorik, v ligi prvakov pa kakšen skalp več. FOTO: Leon Vidic
Marko Uršič
Marko Uršič
Ljubljana - Koronavirus gor ali dol, šport se bo dogajal. In odbojkarski prvak ACH Volley, sedemnajst državnih kron ima, je najavil, da tekem v novem domačem ligaškem prvenstvu ne bo igral za zaprtimi vrati.

Zaprta niso bila niti vrata za prihod novih igralcev, kakovost se je s prihodom reprezentančnega podajalca Gregorja Ropreta, naturaliziranega Grka Mitarja Đurića, prostega igralca Urbana Tomana in iranskega srednjega blokerja Amirja Hoseina Tuhteha, ta v Ljubljano zaradi podaljšane procedure glede papirjev prihaja konec septembra, krepko dvignila. Trenerju Matiji Plešku godi, da se je po kratki ruski avanturi vrnil srbski reprezentančni korektor Božidar Vučićević.
 

Ne bežijo od vloge favoritov


»Zbrali smo eno najmočnejših zasedb v zadnjih desetih letih. Nekateri cilji v novi sezoni so bolj imperativni kot drugi, v državnem prvenstvu ne bežimo od vloge favoritov. Tudi pokalno tekmovanje in srednjeevropska liga sta pomembna, a državni naslov pomeni ponovno igranje v ligi prvakov. Po nepričakovanem koncu pretekle sezone, ko nam je na neki način bil za zeleno mizo podarjen naslov prvaka, bi radi prihajajočo sezono preživeli brez pretresov.

Torej, da se bodo spoštovali ukrepi proti pandemiji in ne bo prišlo do zaprtja dvoran,« opozarja predsednik ACH Volleyja Rasto Oderlap. Ker je za sestavo kakovostne ekipe nujen denar, je na klubskega predsednika tudi letelo vprašanje o proračunu. »Povečali smo ga za približno 100.000 evrov, je pa skupno še vedno bistveno manjši od milijona evrov. V primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi klubskimi sredinami smo relativno majhen klub, a tudi glede financ preudarno sprejemamo odločitve,« je poudaril Oderlap.
 

Pogovori s Šketom, Vinčićem, Pajenkom


O igralskem kadrovanju in sestavljanju mozaika oranžnih zmajev je spregovoril športni direktor Aleš Jerala. »Koronavirus je pretresel igralski trg, nam je pri sestavljanju ekipe šlo na roko dejstvo, da imamo ugled, da redno plačujemo igralce, tudi zaradi virusa je Slovenija ena bolj urejenih držav.

image
Reprezentant Gregor Ropret je najodmevnejša domača okrepitev ACH Volleyja, postal je tudi kapetan. FOTO: Leon Vidic


Sestavili smo konkurenčno ekipo, lahko smo ponosni, da smo, tudi glede igralskega kadra in proračunov tujih klubov, med dvajsetimi udeleženci lige prvakov. Želimo zmagati na kakšni tekmi več kot v zadnji sezoni in se morebiti uvrstiti v naslednji krog. Poleg Ropreta smo se pogovarjali tudi z nekaterimi drugimi slovenskimi reprezentanti, Alenom Šketom, Dejanom Vinčićem in Alenom Pajenkom, odločili so se za druge klube.
 

ACH poln, Gasparini v Kamnik


Z Mitjo Gasparinijem nismo imeli stikov, najprej ni bilo signala, da si želi igrati v Sloveniji, nato pa smo že imeli zapolnjen njegov igralni položaj. Glede Roka Možiča iz Maribora je bilo veliko iniciative, ne tudi z druge strani,« je navrgel Jerala.

»Imamo kompletno ekipo, s pristopom, željo in vnemo jo želimo nadgraditi z namenom, da bomo igrali všečno odbojko,« je menil trener Matija Pleško. »Počaščen in ponosen sem, po dolgem času sem se vrnil v Ljubljano, soigralci pa so me izbrali za kapetana. Nimam pripomb na fante, vsi opravljajo svoje dolžnosti,« je hvalil Gregor Ropret.