Oranžni zmaji v interligaškem derbiju niso dovolili presenečenja

Odbojkarji ACH Volleyja so v polfinalu interlige brez težav in izgubljenega niza odpravili Calcit Volley.

Objavljeno
15. marec 2019 18.57
Posodobljeno
15. marec 2019 19.39
Ljubljanski blok je petkrat uspešno ulovil nekdanjega zmaja Dmitrija Babkova. FOTO: Leon Vidic/Delo
Pliberk – Odbojkarji ACH Volleyja so se v slovenskem derbiju v polfinalu interlige v Pliberku Calcitu Volleyju maščevali za lanski boleč polfinalni poraz v tem tekmovanju, ga odpravili z gladkih 3:0 (23, 17, 18) in se brez težav in pričakovano prebili v finale, v katerem jih jutri ob 19.30 čaka avstrijski tekmec – bodisi Waldviertel bodisi gostiteljica turnirja in branilka lovorike Posojilnica Dob, ki jih je v tej interligaški sezoni, resda že v začetku novembra, tudi edina spravila na kolena.


Izenačen le prvi niz


Le prvi niz je bil izenačen, Kamničani, ki jih je brazilski korektor Maxson Pereira še vedno spremljal zgolj s tribune, so držali stik s favoriziranim tekmecem, ki pa je v končnici vendarle unovčil evropske izkušnje in tehtnico nagnil na svojo stran. V nadaljevanju so maloštevilni gledalci spremljali enosmeren promet in igro mačke z mišjo, Calcitovemu trenerju Alešu Hribarju niso pomagale niti številne menjave. Novi trener zmajev Matija Pleško je torej storil predzadnji korak proti svoji prvi lovoriki v novi vlogi.


Po deveto lovoriko


V vrstah zmagovalcev sta se še posebej izkazala kapetan in sprejemalec Jan Pokeršnik s 14 točkami ob kar 61-odstotno uspešnem napadu in Uroš Pavlovič s petimi uspešnimi bloki. Pri poražencih igralca z dvomestnim številom točk ni bilo. Točke so prispevali: Pokeršnik in Đirlić po 14, Pavlovič 8, Okroglič in Videčnik po 7, Polujan 4 in Vilimanović 3 za ACH Volley; Štembergar Zupan in Štalekar po 8, Babkov in Lakner po 7, Vidmar 6, Kotnik in Ratek po 3 za Calcit Volley. Ljubljančani lovijo že deveto interligaško lovoriko.