Pet milijonov ljudi na paradi bejzbolistov v Chicagu

Potem ko so bejzbolisti moštva Chicago Cubs po 108 letih osvojili naslov prvakov v MLB, se je na ulicah začelo veliko slavje.

Objavljeno
05. november 2016 16.27
NL-BASEBALL/
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Chicago - Na ulicah Chicaga se je na zmagoviti paradi bejzbolistov moštva Chicago Cubs, ki je po 108 letih osvojilo naslov prvaka lige MLB, zbralo okoli pet milijonov navijačev.

V paradi na ulicah tretjega največjega ameriškega mesta so junaki na odprtih avtobusih pozdravljali navijače od štadiona Wrigley Park do parka Grant v središču, zaradi velikega števila navijačev pa so bile nekatere ulice zaprte za promet.» Vsi smo v minulih letih večrat sanjali o takšnem trenutku, vendar je takšen sprejem presegel tudi najbolj nore sanje,« je dejal eden vodilnih mož kluba, Theo Epstein, trener Joe Maddon pa je dodal: »Upajmo, da do novega naslova ne bo spet minilo 108 let.«

Chicago je v finalu svetovne serije na odločilni sedmi tekmi s 4:3 v zmagah premagal Cleveland. Cubs so do tretjega naslova v klubski zgodovini prišli po zaostanku z 1:3 v zmagah proti Indians, na odločilni sedmi tekmi pa so v po podaljšku slavili z 8:7.

Igralci zmagovite ekipe na paradi niso zmogli skriti solz radosti. »Rad bi izpostavil Davida Rossa, ki me je naučil, kako postati zmagovalec. On pa bo športno pot končal med legendami,« je o 38-letnem soigralcu Rossu, ki je že pred sezono napovedal, da bo ta njegova zadnja, dejal Anthony Rizzo. Ross je tako svojo zadnjo sezono v MLB okronal s še enim naslovom prvaka, potem ko je na odločilni sedmi tek,mi dosegel home run. Prvi naslov v karieri je osvojil z Boston Red Sox leta 2013.

Odločilno sedmo tekmo si je v živo ogledala tudi predsedniška kandidatka Hillary Clinton.