Pia Babnik nazadovala na 51. mesto

Slovenka na četrtem major turnirju sezone v Franciji v soboto z 71 udarci na paru igrišča.
Fotografija: Pia Babnik v Franciji nastopa z zelo nabrušenimi tekmicami.  FOTO: Rob Carr/AFP
Odpri galerijo
Pia Babnik v Franciji nastopa z zelo nabrušenimi tekmicami.  FOTO: Rob Carr/AFP

Golfistka Pia Babnik je po tretjem tekmovalnem dnevu letošnjega četrtega majorja sezone, prvenstva Evian v francoskem Evian-les-Bainsu, z dvema udarcema pod parom z 42. nazadovala na 51. mesto. Ljubljančanka je danes potrebovala 71 udarcev, kar je par igrišča, pred zadnjim dnevom pa je v najboljšem položaju Kanadčanka Brooke Henderson.

Trenutno deseta igralka na mednarodni jakostni lestvici iz Kanade je sobotni tekmovalni dan turnirja z nagradnim skladom 6,5 milijona dolarjev končala s tremi udarci pod parom. Po treh tekmovalnih dnevih ima 24-letna Hendersonova skupno 17 udarcev pod parom, drugouvrščena Korejka So Yeon Ryu ima dva, tretjeuvrščena Američanka Sophia Schubert pa štiri udarce več.

Na prvem letošnjem turnirju serije major, Chevron Championshipu v kalifornijskem Rancho Miragu, kjer je Babnikova osvojila tretje mesto, je zmagala Američanka Jennifer Kupcho. Na odprtem prvenstvu ZDA v Southern Pinesu je bila najboljša Avstralka Minjee Lee, na prvenstvu PGA v ameriškem kraju Bethesda pa Južnokorejka Chun In-gee. Zadnji major v tej sezoni bo v prvi polovici avgusta na Škotskem.

Preberite še:

Komentarji: