Pia Babnik tudi po drugem dnevu ostaja na 16. mestu

Slovenska golfistka Pia Babnik tudi po drugem dnevu uvodnega majorja sezone Chevron Championship v Rancho Mirageu ostaja na 16. mestu.
Fotografija: Pia Babnik sredi petkovega dogajanja pri 15. luknji. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Pia Babnik sredi petkovega dogajanja pri 15. luknji. FOTO: Harry How/AFP

Osemnajstletna Ljubljančanka Pia Babnik je drugi dan v Kaliforniji prav tako zmogla dva udarca pod parom igrišča, skupno je pri –4 ter za novo vodilno Japonko Hinako Šibuno zaostaja za pet udarcev. Triindvajsetletna Japonka je prevzela vodstvo, potem ko je drugi dan igrišč kluba Mission Hills v bližini Palm Springsa kot edina končala s šestimi udarci pod parom (66). S skupnih –9 ima zmagovalka odprtega prvenstva Velike Britanije leta 2019 en udarec prednosti pred skupino treh golfistk, med njimi so domačinka Jennifer Kupcho, branilka lanske zmage Tajka Paphangkorn »Patty« Tavatanakit in še ena Američanka Annie Park.

Babnikova je ponoči na prvih dveh luknjah dosegla birdie, nato pa je ob konstantni igri prav vse luknje zmogla s parom. Skupaj je v Ranchu Mirageu doslej porabila 140 udarcev in je po dveh dneh tekmovanja v skupini štirih igralk z –4. Za Babnikovo (109. na svetovni lestvici) je to tretji nastop na največjih ženskih turnirjih in prvi na ameriških tleh. Tretji dan turnirja v Kaliforniji se bo začel ob 16.51, edina Slovenka na turnirju pa bo na zelenice stopila ob 21.41.

Turnir Chevron Championship je prvi od petih tako imenovanih majorjev sezone, na katerih lahko nastopijo le najboljše igralke sveta. Nagradni sklad turnirja je pet milijonov dolarjev, zmagovalka pa bo v nedeljo odšla domov s 750.000 ameriškimi dolarji (678.825 evrov). Preostali štirje majorji so US Open, ki bo letos v začetku junija v Severni Karolini, prvenstvo KPMG PGA proti koncu junija v Marylandu, prvenstvo Amundi Evian konec julija v Franciji ter AIG British Open avgusta na Škotskem.

Preberite še:

Komentarji: