Markovičeva petič, Škofic tretjič

Mina Markovič je sezono končala zmagovito, pri članih najboljši Domen Škofic.

Objavljeno
29. november 2014 15.46
Posodobljeno
29. november 2014 21.36
plezanje
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Kranj - Športna plezalka Mina Markovič je sezono končala kot absolutna zmagovalka državnega prvenstva v težavnosti. Skupno zmago je potrdila z današnjo zmago v Kranju, ko je v finalu osvojila vrh smeri. Pri članih je skupni zmagovalec državnega prvenstva postal Domen Škofic.

»Zmaga na državnem prvenstvu nikakor ni nekaj samoumevnega, tudi domača konkurenca je močna, zmeraj se je treba zbrati in odplezati. Meni osebno je največje zadovoljstvo, da sem se imela tudi v tej zadnji smeri letos na tekmi res lepo, res sem uživala v plezanju, priti do vrha ni bilo samoumevno, morala sem se ravno prav potruditi. Poseben občutek pa sem imela, potem ko sem po današnji tekmi izvedela, da sem pravzaprav preplezala zaključek smeri moškega finala svetovnega pokala izpred 14 dni v Kranju,« se je po že peti zmagi v skupnem seštevku (2010, 2011, 2012 in 2013 in 2014) za STA razgovorila Markovičeva.

Letošnja sezona je za 27-letnico zares sanjska, še posebej uspešen pa je bil zaključek, saj od septembra ni stopila z odra za zmagovalke. Letos se je veselila srebrne kolajne na svetovnem prvenstvu, treh zmag na tekmah svetovnega pokala, vključno z najbolj prestižno zmago na tekmi v Kranju, s čimer se je zavihtela na drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

Škoficu je skupna zmaga uspela že tretjič zapored, za njim pa je najboljša sezona v karieri. V skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti je sezono sklenil na petem mestu, v kombinaciji disciplin pa je bil tretji. »Sem neizmerno zadovoljen s sezono, saj nisem pričakoval, da bom tolikokrat na stopničkah in da se bom boril celo za kolajno v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zdaj pa še naslov državnega prvaka kot pika na i. Škoda le, ker nisem zmagal na tej tekmi, a se mi zdi, da glava ni več na pravem mestu, sem že malo 'na off'. Zdaj grem na zaslužen enomesečni dopust v Španijo, ko bom lahko plezal v naravnih skalah, o čemer sanjam že celo sezono,« je po zmagoslavju dejal Škofic.