Po dvorani, mivki, snegu še mokra premiera na Ljubljanici

Odbojka na vodi kot promocija evropskega prvenstva v Stožicah in inovativni dogodek.

Objavljeno
22. avgust 2019 22.30
Posodobljeno
22. avgust 2019 23.51
Dogodek, kot ga še ni bilo, odbojka na vodi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Marko Uršič
Marko Uršič
Ljubljana - »Radoveden sem bil, kako bo vse skupaj videti. Odbojka se igra povsod, v dvorani, na mivki, na snegu, le na vodi je še nisem videl. Verjamem, da smo s tem na najboljši način promovirali prihajajoče evropsko prvenstvo,« se je razgovoril eden najboljših odbojkarjev vseh časov, Nizozemec Bas van de Goor.

Sinoči so namreč radovedneži (ljudi se je trlo) v središču Ljubljane lahko videli dogodek, kakršnega doslej na svetu še ni bilo. Kot promocija pred EP, ki se bo v Stožicah začelo 12. septembra, so pri Ribji brvi na plavajoči ploščadi odigrali tekme na gladini Ljubljanice.

image
Požrtvovalnost v igri je bila to pot nagrajena s kopanjem v Ljubljanici. FOTO: Leon Vidic/Delo


Najprej so se pomerili ambasadorji EP iz štirih držav gostiteljic: van de Goor je bil v paru s Slovencem Tomijem Šmucem, na drugi strani pa nekdanja reprezentanta Francije in Belgije Guillaume Samica ter Frank Depestele. Sledila je igra trojk pokroviteljskih partnerjev prvenstva. Na eni strani so bili smučarska tekačica Katja Višnar, tekač Miha Šimenc in skakalec Anže Semenič, na drugi pa biatlonci Miha Dovžan, Rok Tršan, Nina Zadravec in rezerva Andreja Mali.

image
Odbojko je mogoče igrati tudi na vodni gladini. FOTO: Leon Vidic/Delo


Spektakel se je sklenil s tekmo parov mojstrov na mivki, Jelena Pešić in Ana Skarlovnik sta igrali proti Katarini Fabjan in Klari Kregar, Danijel Pokeršnik in Jernej Potočnik pa proti Črtu Bošnjaku in Gašperju Plahutniku.

image
Pri Ribji brvi se je trlo ljudi. FOTO: Leon Vidic/Delo