Po zgodovinski sezoni še zadnjič tekma v Kranju?

Konec tedna na Gorenjskem tekma za svetovni pokal v športnem plezanju s 14 Slovenci.
Fotografija: Janja Garnbret (desno) in Mia Krampl se bosta po svetovnem prvenstvu, na katerem je Korošica osvojila tri naslove, Gorenjka pa srebro v težavnosti, konec tedna skupaj s sotekmovalci predstavili v Kranju. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret (desno) in Mia Krampl se bosta po svetovnem prvenstvu, na katerem je Korošica osvojila tri naslove, Gorenjka pa srebro v težavnosti, konec tedna skupaj s sotekmovalci predstavili v Kranju. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Prvič po svetovnem prvenstvu na Japonskem, na katerem je blestela Janja Garnbret s tremi naslovi, se bo spet zbrala karavana v športnem plezanju. Konec tedna se bo 132 plezalcev iz 26 držav dokazovalo na tekmi za svetovni pokal v težavnosti v Kranju, med katerimi bo tudi 14 slovenskih predstavnikov.

V soboto bodo v športni dvorani Zlato polje kvalifikacije, v nedeljo polfinale in finale – ženske ob 17.30, moški ob 18.30. Zaradi velikega števila prijavljenih in ker ne morejo istočasno izpeljati kvalifikacij na štirih smereh, kar je ena od zahtev mednarodne zveze, so polfinale s sobotnega večera prestavili na nedeljsko jutro.
 

Koledar 2020 brez kranjske tekme


Kranjska tekma ima dolgo tradicijo, izpeljali jo bodo 24., zanimivo pa je, da po zgodovinski sezoni slovensko športno plezanje najverjetneje ostaja brez domače preizkušnje na najvišji ravni. V koledarju 2020 namreč tekme ni več, saj mednarodna zveza zahteva višje standarde. Kakšna bo njena usoda, bo znano v prihodnjih mesecih.

Reprezentanca se s tem ta čas ne ubada, misli so usmerjene zgolj k tekmi. »Kranj je še eden od letošnjih izzivov, sem motivirana, na tekmo grem uživat. Vsem pa sporočam, naj nas pridejo spodbujat,« je navijače na Gorenjsko povabila Garnbretova, ki je v Kranju zmagala leta 2017.

Poleg Korošice bodo nastopili še svetovna podprvakinja Mia Krampl, Lučka Rakovec, Mina Markovič, Tjaša Kalan, Lana Skušek, Lucija Tarkuš, Jernej Kruder, Anže Peharc, Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Žiga Zajc in Andrej Polak. Manjkala bosta Domen Škofic, ki se je odločil za predčasen konec sezone (posveča se plezanju v skali), in Vita Lukan, ki si je na treningu strgala križno vez v kolenu in poškodovala meniskus.
 

Komentarji: