Po Žukovu Isinbajeva?

Atletska zvezdnica, lastnica 28 svetovnih rekordov, zatrjuje, da je pripravljena delati v ruskem olimpijskem komiteju.

Objavljeno
12. oktober 2016 16.25
afp*RUSSIA DOPING-RUS-CAS
J. P.
J. P.

Moskva - Potem ko je dosedanji predsednik Ruskega olimpijskega komiteja Aleksandr Žukov danes potrdil, da bo izpregel s položaja, se je že oglasila atletinja Jelena Isinbajeva, dvakratna olimpijska zmagovalka v skoku s palico, ki je 19. avgusta med igrami v Riu obelodanila zaključek športne poti, in sporočila, da je pripravljena delati v ruskem olimpijskem komiteju.

Žukov, ki je bil na čelu komiteja od leta 2010, je pojasnil, da se bo osredotočil na delo v ruskem parlamentu, ostaja pa tudi član Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) in vodja njegove koordinacijske skupine za zimske olimpijske igre leta 2022 v Pekingu. Dodal je še, da o namerah Isinbajeve, ki je že prej napovedala možnost kandidature za predsednico Atletske zveze Rusije, ne ve ničesar.

»Postopno delam korak za korakom, ta čas pa še ne vem, kam me bo to pripeljalo,« je poudarila 34-letna lastnica 28 svetovnih rekordov, ki so jo v Riu, kjer sicer zavoljo sistematičnega dopinga v ruski atletiki ni mogla tekmovalno sodelovati, izvolili v komisijo športnikov MOK.