Pokeršnik in Zemljak v finalu praznih rok

Z moškim finalom se je končal vikend v znamenju odbojke na mivki na Kongresnem trgu.
Fotografija: Slovenca Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta bila v finalu nemočna proti Rusoma. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Slovenca Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta bila v finalu nemočna proti Rusoma. FOTO: Jure Eržen/Delo

Prva nosilca, Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, sta izgubila finale turnirja svetovne serije v odbojki na mivki, ki je ta konec tedna potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Premoč sta morala priznati ruski navezi Valerij Samodaj/Taras Miskiv, ki je slavila s prepričljivih 21:14 in 21:17.

Poleg finala, v katerem sta bila slovenska igralca kot prva nosilka favorita, so lahko gledalci videli še dva slovenska nastopa v boju za medalje. Državna prvaka Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, ki sta polfinale proti Rusoma izgubila z 20:22 in 19:21, sta v tekmi za tretje mesto klonila proti Švicarjema Florianu Breerju in Yvesu Haussenerju s 21:17, 13:21 in 10:15, koroško-primorska naveza Ana Skarlovnik/Jelena Pešić pa je v tekmi za bron premagala Poljakinji Agato Ceynowo in Martino Klodi z 21:13 in 21:19.

V ženskem finalu sta Švicarki Esmee Bobner in Zoe Verge-Depre, ki sta v polfinalu premagali najboljši Slovenki, ugnali ukrajinski dvojčici Ino in Irino Makno s 21:16 in 21:17.
 

Več kot 2000 gledalcev na tribunah


Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak v finalu nista imela pravih možnosti za zmago. Ruska igralca, ki sta prvič zaigrala skupaj, sta igrala praktično brez napak, v vsakem nizu hitro prišla do dveh ali treh točk prednosti, Slovenca pa nista mogla narediti preobrata niti s pomočjo bučne podpore s tribun.

Prvi turnir FIVB Beach Volleyball World Tour v Ljubljani (nagradni sklad 10.000 evrov) - gre za prvo stopničko svetovne serije, imenovano 1Star - je na tribune privabil veliko število gledalcev. V nedeljo popoldan in zvečer si je dvoboje ogledalo približno 2500 gledalcev, ki so uživali v vrhunski odbojki ter pestrem spremljevalnem programu.

Komentarji: