Poljski odbojkarji namesto z Adrio v Ljubljano z vladnim letalom

Poljaki so ob prihodu na letališče ugotovili, da je Adria njihov polet v Ljubljano odpovedala.

Objavljeno
24. september 2019 14.15
Posodobljeno
24. september 2019 14.39
Poljaki so v četrfinalu premagali Nemce. FOTO: Piroschka Van De Wouw/AFP
STA
STA
Poljska odbojkarska reprezentanca, naslednji tekmec Slovenije na evropskem prvenstvu, se je znašla v neprijetnem položaju. Obtičala je na letališču v Amsterdamu, od koder bi morala poleteti v Ljubljano, a je bil let Adrie Airways odpovedan. Rešil jih je ministrski predsednik Mateusz Morawiecki, ki je za prevoz ekipe ponudil poljsko vladno letalo.

»Poslali bomo letalo, tako da bo naša reprezentanca brez nadaljnjih težav lahko prišla v Ljubljano. Držimo pesti za naše fante,« je po twitterju sporočil premier Morawiecki.Nad to potezo je bil navdušen tudi selektor Poljske, Belgijec Vital Heynen. »Kakšen fantastičen občutek, ko imaš podporo vsakogar na Poljskem. Hvala vsem navijačem in hvala vam, premier. Upam, da se bom čez nekaj dni lahko oddolžil z medaljo,« je prav tako na twitterju odgovoril selektor Poljske.


Odpovedan let, v vodo padla tudi rezervna možnost


Novico o podpori vlade oziroma o tem, da so poslali letalo, je poljski premier potrdil tudi na današnji novinarski konferenci, poroča poljska tiskovna agencija PAP. Let v Ljubljano so Poljakom odpovedali, rezervna možnost, da bi šli do Zagreba, pa ni prišla v poštev, ker ni bilo dovolj vozovnic za vse.

»Vedno smo z njimi. Podpiramo jih ob njihovih zmagah in pomagamo tudi zdaj, ko so se znašli v takšni nenavadni situaciji,« je še dejal poljski premier in dodal: »Želim jim prijeten let. Verjamem, da lahko poletijo še više, kot bodo šli z našim letalom, upam na čudovit razplet. Že zdaj jim čestitam za izjemne dosežke,« je svoje odbojkarje še spodbudil Morawiecki.

Poljaki so si polfinale zagotovili sinoči z zmago proti Nemčiji s 3:0 v Apeldoornu, po jutranjem prihodu na letališče pa so ugotovili, da je njihov polet ob 10.15 v Ljubljano eden tistih, ki jih je danes slovenski prevoznik odpovedal.