Pred Slovencema le Francoz, Avstralka pa pred Slovenkama

Slovenska kanuista Luka Božič in Benjamin Savšek sta v finalu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pauju v Franciji osvojila drugo in tretje mesto.
Fotografija: Interni dvoboj slovenskega dvojca v kanuju v slalomu na dvijih vodah je pripadel maljšemu Luki Božiču (levo), Benjamin Savšek je bil tretji. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Interni dvoboj slovenskega dvojca v kanuju v slalomu na dvijih vodah je pripadel maljšemu Luki Božiču (levo), Benjamin Savšek je bil tretji. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenska kanuista Luka Božič in Benjamin Savšek sta odlično nastopila v finalu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pauju v Franciji. Poskrbela sta za dvojne slovenske stopničke, Božič je osvojil drugo mesto, olimpijski prvak Savšek pa je bil tretji. Pred Slovencema se je uvrstil zgolj domačin, Francoz Denis Gargaud Chanut.

Najboljša slovenska kanuista, Božič in Savšek tako še naprej ostajata na vrhu točkovanja za svetovni pokal.

image_alt
S podpisi prvakov na pediatrično kliniko

Kanuistke Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak so tekmovanje zaključile s polfinalno vožnjo. Brez finala je za nekaj več kot pol sekunde ostala Eva Alina Hočevar, ki je bila na koncu enajsta. Alja Kozorog je zasedla 20. mesto, Lea Novak pa je bila 27.

Dve Slovenki na stopničkah v ekstremnem slalomu

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Pauju se je zaključil s preizkušnjami v ekstremnem slalomu, ki bo leta 2024 na programu olimpijskih iger v Parizu. Za lep konec tekmovanja v slovenskem taboru sta poskrbeli Eva Terčelj in Ajda Novak, ki sta osvojili drugo in tretje mesto.

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je na nedeljski tekmi svetovnega pokala v Pauu prišla do največjega ekipnega uspeha v ekstremnem slalomu doslej. Prvič se je namreč zgodilo, da sta bili na zmagovalnem odru dve Slovenki. V napetem finalu je Eva Terčelj priveslala v cilj kot druga, Ajda Novak pa tretja. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, letošnja in lanska svetovna prvakinja v tej disciplini.

Terčeljeva se je nastopom v ekstremnem slalomu bolj začela posvečati z letošnjo sezono in tokrat je v Pauju prišla do prvih stopničk na svetovnih pokalih. Letos je sicer že zmagala na tekmi evropskega pokala v Augsburgu. Ajda Novak pa je priveslala do svojih letošnjih stopničk na največjih tekmovanjih v tej disciplini. Bronasta je bila že na majskem evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. Tokratno tretje mesto je njeno drugo s svetovnih pokalov v ekstremnem slalomu. Tretja je bila tudi leta 2019 na svetovnem pokalu v Tacnu.

V moški konkurenci je v izločilnih bojih tekmoval Tine Kancler in izpadel v četrtfinalu. S tem je osvojil končno 14. mesto. V kvalifikacijskih vožnjah na čas sta obstala Vid Kuder Marušič in Martin Srabotnik. Kuder Marušič je bil 42., Martin Srabotnik pa 47. Zmage se je veselil Francoz Boris Neveu, drugi je bil Italijan Giovanni De Gennaro, tretji pa Brazilec Pedro Goncalves.

Prihodnji konec tedna slalomiste na divjih vodah čaka še svetovni pokal v La Seu d'Urgellu.

Preberite še:

Komentarji: